ARHEOLOŠKA OTKRIĆA UKAZUJU NA DREVNE NUKLEARNE RATOVE: Napredne civilizacije zbrisane su oružjem neobjašnjive moći prije 5.000 godina

Mitovi i legende o mnogim iščezlim civilizacijama govore da su se one nekada služile izuzetno moćnim oružjima koja ni danas nisu identifikovana

Dokazi da su takva oružja postojala jesu tragovi razaranja zemljišnih slojeva koje arheolozi još nisu objasnili. To su tragovi poput tunela, gigantskih gradova i ogromnih utvrđenja.

Još u poznatim indijskim epovima Ramajani i Mahabharati spominju se čudesna oružja i ratovi koje su vodili mitski likovi. U Mahabharati se nuklearni opisi često spominju.

“… I ispali eksplozivni stub koji se rastvori u svim pravcima i izazva jaku svetlost kao 100.000 sunaca … Tada je i voda postala vrela od topline … A svijet izgorio od žara.”

Oružje zvano vajavja takođe se pominje u Mahabharati kao oružje koje ima jako radioaktivno djelovanje tako da ‘ubija i plod u ženama’.

Na osnovu detaljnih zapisa koji postoje o tom oružju, u kome se prepoznaju laseri i druga čuda tehnike, uočava se da se nije mnogo razlikovalo od savremenog oružja.

U najranijoj indijskoj književnosti navodi se da je postojao i nauk o nebeskom oružju zvanom astravidža čija pojava nije objašnjena jer su ta oružja naprosto nestala iz istorije.

Jačina djelovanja ovog oružja određivala se prema stepenu uništenja. Tako su postojala oružja koja pretvaraju u prah i pepeo čitave gradove i vojsku. Jedno od najpoznatijih oružja u indijskoj mitologiji jeste Indrin plamen koji može da uništi područje u širokom luku pri čemu se javlja i kuglasta munja.

Te kuglaste munje koje su uništavale i parale nebo spominju se i u egipatskoj “Knjizi mrtvih”, a proučavao ih je i Nikola Tesla. Osim Indrinog plamena, poznati su i: Brahmino oružje, brahmaširas, brahmadandon, pašupati, sandagara, tvaštar i razne vimane (letjelice). Mnoga od tih oružja mogla su da izazovu kataklizme, razne bolesti usljed radijacije kao i trenutni nestanak ljudi i predmeta.

U indijskoj mitologiji spominju se još neka oružja:

Indra koji je “kidao tvrđave”, čiji samo jedan spomenik danas postoji u Indiji
los vapit, odnosno natprirodna moć vjetra, dok je kod Jevreja to uriel
mauzola parva – oružje koje donosi smrt
darpana – oružje od kojeg se sve suši
moha – izaziva gubitak svijesti i masovnu amneziju
šatagani varšana – izaziva eksplozije praćene bljeskom
vaster tj. oružje haosa, bilo je najmoćnije oružje, u Americi je poznato kao mašmak
pinaka ili bacač plamena bilo je oružje Šive
mohanastra – oružje od kojeg cijele vojske padaju u nesvijest
taštra – izaziva maglu i uništava sve pred sobom

Ta oružja uništavala su gradove kao što su Dundalk, Bolsen, Ekos, što su i arheolozi potvrdili. Za nauku je takvo uništenje, koje podsjeća na uništenje nekom višom silom i energijom, nemoguće.

U indijskim izvorima spominju se i zvučna oružja koja izazivaju tako užasan zvuk kao da se planine ruše. Indijski spisi tvrde i da su mnoga oružja imala svoju hijerarhiju pa je postojalo prvo oružje (oružje uobičajene moći) i posljednje oružje (oružje izuzetno velike moći).

Evo kako su neka od fantastičnih oružja djelovala na istorijsku stvarnost:

Nan madol je svjedok kolosalne energije koja je tu djelovala.

Troja IV – četvrti sloj grada doslovno je izbrisan

Šurupak je još 3000 pr. n. e. spaljen i zagonetno propao

Mohendžo Daro IV je grad koji je sravnjen sa zemljom nuklearnom energijom prije 5.000 godina.

Takođe, nađeni su i gradovi za koje se smatra da su istopljeni djelovanjem kolosalne energije kao na primjer Jerihon II. Poznato je da se granit topi na 1300 ˚C, tako da pomisao da je to bio požar otpada.

Oružje je stiglo sa zvijezda ili je pripadalo Atlantidi?!

Čovjek kao vrsta nije mogao u svojoj svijesti da izgradi tako fantastično vjerovanje o oružju i njegovoj moći nego je to došlo od neke naprednije civilizacije, koja ili je sišla sa zvijezda ili je pripadala čuvenoj Atlantidi.

Zato se kult rata širio među ljudima još od pećinskog čovjeka. Od kad postoji čovjek, prošlo je samo 300 godina bez rata. Sva ostala vremena obilježena su krvavim sukobima.

Mnogi drevni izvještaji govore o postojanju ovog izuzetno moćnog oružja i opisuju ga. Poznata je i “Grčka vatra” koja je izazivala strašnu eksploziju i pojavu dima. Njen plamen letio je brzinom munje i bio praćen grmljavinom.

U perzijskoj mitologiji spominje se oružje zvano vazišta i speništa kao izuzetno razarajuće oružje.

Keltska tradicija opisuje oružje utemeljeno na uranijumu zvano lamfade.

Skandinavci su, prema legendi, imali koplje gungni koje je odmah pogađalo cilj.

U opisima svih tih moćnih oružja stoji da su ih čovjeku dala nepoznata bića te da su im tehnika i djelovanje oružja isti kao i današnja.

To bi značilo da mnogi izumi nisu izmišljeni nego samo ponovno otkriveni, kao i to da se ljudska istorija ponavlja?!

Izvor: urbancube.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti