‘Znam da su mrtvi, ali oni su u našoj kući. Igram se s njima!’

Zar moje dijete zaista priča s mrtvim ljudima …?

duhovi

Rebecca Evans veselo je šetala sa svojom kćerkicom Rosalyn (3). Razgovarale su o prijateljima iz vrtića, o tome s kim se malena voli igrati i koje su joj najdraže igre.

– Odjednom mi moje dijete počne pričati da ima novog najboljeg prijatelja. Upitam je kako se zove, a ona kaže: Djevojčica je, zove se Tilly i živi u našoj kući. Ona je mrtva. I Alex je mrtav. I on živi kod nas. Njegova mama i djed su mrtvi. Ja se sa svojim novim prijateljima najčešće igram s lutkama – kazala je Rosalyn.

Majka kaže da joj je kćerkica to ispričala kao da je to najnormalnija stvar.

– Ne znam nijednu djevojčicu Tilly i dječaka Alexa. Nikad nismo razgovarali sa Rosalyn o smrti i životu nakon smrti. Najviše što zna o tome je kad smo mačku moga djeda uspavali. Tako da ne znam otkud joj ta priča – ostala je šokirana majka Rebecca te dodala kako je ona kao osoba potpuno racionalna, praktična i razumna. Radi kao novinar već 17 godina , vjeruje samo činjenicama i dokazima. Nije praznovjerna i ne vjeruje u duhove.

‘Ima toliko toga u životu što ne razumijemo’

– Mislim da je dobro što sam takva jer moj suprug Adrian radi u Londonu tokom sedmice tako da smo uglavnom kćerkica i ja same u kući u sjevernom Devonu, a kuća je stara preko 500 godina. Naše najbliže komšije udaljene su nekoliko kilometara od nas i zapravo ja jednostavno sebi ne mogu dopustiti strah – kazala je Rebecca.

Ovo nije prvi put, istakla je, da ju je kćerkica prestrašila.

– Kada je imala godinu i po sjećam se kako je stajala kod vanjskih podrumskih vrata i vikala kako vidi ovce. Pustila sam je, mislila sam da dijete nešto u svojoj glavici umišlja, ali ona je nastavila vikati ‘Gledaj mama, ovce, ovce’. Nekoliko sedmica kasnije kad smo opet bili kraj vrata podruma ona je tužno konstatovala: ‘Ovce su otišle, mama’. I iako sam svjesna da je naša kuća izgrađena na mjestu stare farme za ovce jednostavno sam na tu epizodu zaboravila – kazala je Rebecca.

No, sada njezina Rosalyn sa 3 godine često spominje Tilly i Alexa.

– Iako ne vjerujem u duhove, lagala bi kad bi rekla da me sama ideja o njima ne plaši. Ima toliko toga u životu što ne razumijemo, toliko toga što ne znam, a toliko je puno ljudi koji govore da su vidjeli stvari koje ne mogu racionalno objasniti – zaključila je Rebecca.

Izvor: 24sata.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti