ZNA KO GA JE UBIO I GDJE JE ZAKOPAN: Dječak tvrdi da se sjeća prošlog života ali NIKO mu ne vjeruje …

Postoji mnogo ljudi koji vjeruju u reinkarnaciju bilo iz vjerskih ili nekih ličnih razloga. Međutim, postoji veoma malo dokaza koji to potvrđuju.

Kada je dječak star tri godine ispričao priču o svom prošlom životu, i čak riješio misteriju o tome kako je bio ubijen, malo ko mu nije povjerovao. Ovaj dječak nas je potpuno oduševio!

Dr Eli Lasch

Eli Lasch je bio pedijatar. Kada je bio konsultant koji je koordinirao zdravstvom u Gazi, naišao je na jedan čudan slučaj trogodišnjeg dječaka koji je tvrdio da se sjeća svog prošlog života. On je priču kasnije ispričao prijatelju Trutz Hardou koji je napisao knjigu “Djeca koja su već živjela”.

Sirijska granica

Ova interesantnana priča desila se Golanskoj visoravni, blizu sirijske granice. Ovaj dio pretežno je naseljen Druzima, srednjoistočnim narodom. Glavni akter priče bio je jedan trogodišnji dječak!

Prošli život

Kada je Dr Lasch upoznao ovog trogodišnjaka, on je govorio kako je već jednom živio. Ovo nije rijedak slučaj da djeca pominju kako su već živjela, pogotovo ona malo maštovitija. Selo u kome je živio dječak, zajedno sa doktorom riješilo je da dječaku malo povlađuje te su slušali njegove priče o prošlom životu.

Mjesto sahranjivanja

Kada je dječak ispričao priču o svom prošlom životu, rekao je da zna gdje je njegovo tijelo sahranjeno. Na sreću, mjesto je bilo blizu. Odveo je doktora i stanovnike sela do tog mjesta i počeli su da kopaju.

Tijelo je pronađeno!

Na njihovo veliko iznenađenje – pronašli su tijelo baš na mjestu na kome je dječak rekao da će biti! Kolike su šanse da je sve bila slučajnost? Iako ovo djeluje spektakularno, postajalo je sve sablasnije!

Rana od udarca i biljeg

Nakon ispitivanja lobanje, Dr Lasch pronašao je ranu od udarca sjekirom. Dječak je na istom mjestu na glavi imao biljeg! Druzi zapravo vjeruju da su biljezi sa kojima smo rođeni fizički dokaz o ranama koje smo imali u prethodnom životu.

Pronalaženje oružja

Iako je pronalaženje skeleta moglo izgledati i kao slučajnost, dječak je stvari podigao na viši nivo. On je rekao da zna tačno gdje je oružje kojim je ubijen bilo zakopano!

Ponovno iskopavanje

Pošto je prvi put bio u pravu, stanovnici sela riješili su da mu ponovo vjeruju. Pratili su dječaka koji ih je odveo do mjesta i počeli su da kopaju. Poslije nekog vremena iskopali su oružje – sjekiru!

Nekadašnji dom

Poslije svega čemu su svjedočili, pratili su dječaka koji ih je odveo do sela koje se nalazi u blizini. Navodno, tu je živio u prošlom životu. Kada su stigli u selo i počeli da se raspituju o čovjeku čije im je ime dječak spomenuo, svi su znali o kome je riječ. Riječ je o čovjeku koji je nestao prije 4 godine!

Ubica

Na kraju, dječak je ljude odveo do jednog čovjeka kojeg je prepoznao kao sopstvenog ubicu! Kada su se suočili sa ovom osobom, i rekli mu da su tijelo i oružje pronađeni, on je sve priznao!

Iako je mnogo toga moglo biti zapravo slučajnost, kada pogledate sve detalje koje je dječak znao, teško je ne povjerovati mu.

Izvor: balkanspress.com/pozitivno.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti