ŽELJKO MALNAR: “Hrvati, ma živjeli ste u SFRJ i voljeli ste tu zemlju, odjednom ste sad protiv SFRJ i veliki katolici, Hrvati …” (VIDEO)

Iako je od početka emitovanja njegove “Noćne more” prošlo skoro 30 godina, riječi Željka Malnara (1944-2013) mnogima su ostale urezane u pamćenje, čak i više od sedam godina nakon njegove smrti.

“Prije 30 godina bila je zemlja Jugoslavija u kojoj ste vi živjeli, a sad, kao da niste…. Ma, živjeli ste u Jugoslaviji, ako ste stariji od 20 godina, i voljeli ste zemlju i voljeli ste maršala Tita, odjedanput ste sada svi postali Hrvati i uvijek ste bili protiv Jugoslavije. Pa di ste bili u pizdu materinu pedeset godina dok je Jugoslavija postojala? Di ste bili? Sad ste veliki vjernici, katolici i ovo ono… To puše samo idioti. Ti poltroni, koji kao kameleoni mijenjaju boju, nisu baš takvi Hrvati kakvima se predstavljaju”, rekao je Malnar u jednom od svojih najekstremnijih monologa.

Prije nego ga optuže za priklanjanje jednom sistemu, Malnar nije ostao dužan ni nekadašnjim uvjerenim komunistima.

“Uvijek je materijalna strana bila najvažniji faktor, nikakvi ideali i nikakve velike veličine, barem ne na ovim prostorima. Što mislite, da je netko ušao u komunističku partiju iz uvjerenja – ma ušao je kurac iz uvjerenja, ušao je zato što je dobio auto i šofera i bolju lovu, isto kao što sad ulaze u stranke. Ti komunisti su male bebe prema ovim poltronima i pizdama koji prodaju svoje za 300 tisuća eura ili kuna… Gledajte današnje koalicije, gledajte kaj se dešava”, ispričao je Malnar tom prilikom.

Iako je od ovog trenutka kad je legendarni voditelj odlučio u samo nekoliko minuta sasuti sve što misli o takvim “kameleonima”, mnogi su građani njegove riječi prepoznali kao važeće i danas.

Izvor: index.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti