Bio je beskućnik i ovisnik o heroinu, a sada je milioner. U jednom momentu mu je sinula sjajna ideja (FOTO)

“U meni nije bilo više dostojanstva. Sve brane su popucale, bio sam gotov”, piše Rafati u svojoj autobiografiji

Kalil Rafati je prije 13 godina živio na ulicama Los Angelesa i probao je sebi da oduzme život uzevši preveliku dozu heroina, danas je ovaj 46-godišnjak vlasnik lanca barova “SunLife Organic” i odlučan je da pomogne onima koji su u sličnoj situaciji u kojoj je on nekada bio. 

Rafati je objavio knjigu “Zaboravio sam da umrem” u kojoj govori o peridou svog života u kome je dotakao dno.

“U meni nije bilo više dostojanstva. Sve brane su popucale, bio sam gotov”, piše Rafati u svojoj autobiografiji.

Njegov život je krenuo nizbrdo kada je 1990-tih počeo da prodaje automobile u Los Angelesu, a ujedno je počeo da dila drogu što ga je odvelo do toga da proba heroin.

Nedugo zatim je postao ovisnik, 2001. godine je na zabavi u Malibuu pokušao svjesno da se predozira. Prevario je smrt i drugi put 2002. godine kada su policajci pucali na njega dok je pokušavao da se ufiksa u toaletu.

Poslije toga je dvije godine bio u zatvoru, nakon čega je završio na ulici. 

Rafati je nekako uspio da se izvuče iz ambisa u kojem je živio. Počeo je da se liječi na klinici za liječenje bolesti ovisnosti “Riviera”.

Jednom prilikom je na klinici pričao sa drugim pacijentom o tome kako bi zdrava i ukusna hrana zaista “začinila” njihove živote.

Ova ideja je njegov promijenila – počeo je prvo da pravi cijeđene sokove za ostale pacijente. 

Ti sokovi su ih osvježavali i podmlađivali i davali im dodatnu snagu i izdržljivost jer je letargija u našoj zajednici bila veoma opasna, pogotovo ako ste se skidali sa težih droga – objasnio je Rafati.

Nije prošlo mnogo vremena kada je cijeli Malibu kupovao Rafatijeve zdrave i ukusne sokove. On sada ima lanac barova u kojima prodaje svježe cijeđene sokove širom Los Angelesa. Iako je sada milioner Rafati nije zaboravio svoj nekadašnji život.

Trying to look cool

A photo posted by khalilrafati (@khalilrafati) on

Njegovi zaposleni su često oni kojima je taj posao najpotrebniji. Menadžer ovog lanca Kache Koelho (26) je takođe bivši heroinski ovisnik koji je pokušao da se predozira sa 17 godina kada mu je umrla mama.

Od momenta kada me je upoznao trudio se da mi pomogne da živim boljim životom. On se zbližio sa ljudima u koje vjeruje a kojima je bilo teško kao i njemu, on se zalaže za nas poput oca– rekao je Koelho o svom šefu.

Izvor: telegraf.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti