Zašto su Anunnaki trebali ZLATO? Mogući odgovori …

Anunnaki su došli na Zemlju u potrazi za zlatom a ono im je trebalo iz tehnoloških razloga.

Ali, kojih to tačno tehnoloških razloga? Koja to svojstva zlato ima, a da je njima tako nužno trebalo?

Jer kao što je napisano, njima je to pitanje bilo pitanje života i smrti, u najdoslovnijem smislu te riječi.

Kao jedna mogućnost, možda ne nužno tačna, jeste trajnost zlata (nije sklono oksidaciji, odlično provodi struju …), spojeno s činjenicom da reflektuje toplinu (IR, tj. zračenja u infracrvenom spektru).

Moguće ga je koristiti da bi toplinu odbili od nas ili, supprotno tome, vratili nama. Jedan od primjera koji imamo je i upotreba tzv. “svemirskih deka” koje se koriste bilo za hlađenje, bilo za grijanje, ovisno koju stranu okrenemo prema tijelu.

Dakle, u zavisnosti kako bi štit od zlata bio okrenut, on može imati funkciju odbijanja toplote ili zadržavanja toplote. Za izradu takvog štita treba jako puno zlata. A planeta Anunnakija navodno ima orbitu od 3600 zemaljskih godina, te ide kroz svemir prilicno daleko od Sunca s jedne strane, a s druge se vraća prilično blizu Suncu.

Da li im možda zato treba zlato? Kao izolacija od Sunca – kada su blizu Suncu, te za zadržavanje topline – kada su u dubokom svemiru?

Od zlata bi se svakako mogao napraviti efikasan toplinski štit za cijelu jednu planetu, koji bi mogao mijenjati svoj smjer djelovanja, čas da hladi, čas da grije planetu, ovisno o fazi putanje planete kroz svemir i njihove potrebe da im planeta bude toplija ili hladnija.

Količina zlata koja bi im trebala jeste ogromna, ali oni su bili na Zemlji stotinama hiljada godina i iskopavali su zlato sve dok nisu otišli a rudarenje zlata je evidentno na mnogim mjestima na Zemlji i trajalo je puno prije nego što službena istorija dopušta.

Izvor: slobodni.net

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti