Zašto je Đorđe Balašević u Splitu odbio da pjeva “Računajte na nas”

Đorđe Balašević je sinoć u Splitu imao jedan od najvećih koncerata u posljednjih nekoliko godina. Pjevao je četiri sata, a u jednom trenutku publika je zatražila pjesmu “Računajte na nas”.

balas

Kao i uvijek Balašević je pričao s publikom i prvi put progovorio o osjetljivim temama i mitovima koji ga prate, kao i o svojim stavovima o ratu na području bivše Jugoslavije.

Iako nikada ne pjeva pomenutu pesmu, grupa fanova u Splitu je tražila “Računajte na nas”, koju je napisao krajem sedamdesetih godina. Balašević je odbio da je pjeva.

– Deco, okanite se tih tema. Večeras je tu s nama Dino Rađa, velikan svetskog sporta. Takve stvari treba da vas vesele, a ne Jugoslavija. Jugoslavija nije valjala, da je valjala ne bi se onako krvavo raspala. Mene zovu jugonostalgičarem, ali ja sam jugoplastičar, meni nedostaje Jugoplastika, meni samo nedostaju ta vremena, a ne ta država – rekao je Balašević na iznenađenje mnogih.

Pomenuo je i da ga je Slobodan Milošević zabranio u Srbiji – i na televiziji i na sceni.

– Slobodan Milošević mi je omogućio da vidim svet. Zabranio me je na nacionalnoj televiziji i u Srbiji, pa sam tako ja svirao na obližnjem Novom Zelandu i u susednoj Kanadi. Tako je svet postao moja domovina – rekao je.

Izvor: index.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti