Zanimljiva istorija: Činjenice koje istoričari ne pričaju

Kaže se: „Istoriju pišu pobjednici“. Uglavnom se i ispostavi da je tako, pa dok neki trpe nepravdu, drugi slave i veličaju pobjede. Sve su to velike igre riječi, datuma i činjenica onih najjačih, onih glavnih. Da li ste se ikada zapitali kakav je bio njihov život, šta i koliko stvari o sebi su skrivali od ušiju i očiju naroda?

Koliko istorija zapravo može biti zanimljiva? Može biti primamljiva u toj mjeri da zainteresuje i one koje je teško zainteresovati, da privuče i one koji nisu veliki ljubitelji istorije i da oduševi one koji to jesu. Saznajte zanimljive tajne istorijskih ličnosti koje do sada nikada niste čuli i koje će vam možda dodatno zagolicati maštu, jer nikada ne znamo šta je sve skriveno od nas, ali istorija će to pokazati. Istorija nam upravo takve stvari svakodnevno otkriva…

Mnogo se priča provlačilo i danas se ponegdje čuju, o smrti jednog od najvećih „savremenih“ svjetskih diktatora, Adolfa Hitlera. Analiza DNK koja je dokazala da lobanja, koja se čuva kod Rusa zapravo ne pripada nacističkom diktatoru, što potvrđuje hipotezu koju je plasirao pored ostalih i argentinski istraživač Abel Basti koji tvrdi da glavešina Trećeg rajha nije izvršio samoubistvo u „Vučijoj jazbini“, nego je pobjegao u Argentinu?! U novembru 1945. je ponuđena nagrada od 1.000.000. dolara za informaciju o tome gdje se nalazi Hitler. Postoje osnovani dokazi da je on pobjegao u Argentinu sa 56 godina, bez brkova i sa skoro skroz ošišanom kosom.

Hitler je obožavao crtane filmove, a najviše je volio „Snežanu i sedam patuljaka“, a i sam je crtao junake iz crtaća. Čak je od Gebelsa na poklon dobio pidžamu sa likom Paje Patka.

Šarl Bodler, francuski pjesnik koji je obilježio period simbolizma, ali predstavljao i preteču modernizma, je spavao u mrtvačkom sanduku i nosio omču oko vrata umjesto kravate.

Usljed ogromne popularnosti Branka Ćopića svi su ga redovno prepoznavali na ulici, dozivali ga, izgovarali njegovo ime i komentarisali. Kako je to njega nerviralo, jednom prilikom kada je jedna sredovječna žena uzviknula „Evo ga Branko Ćopić, on je ljutito odgovorio „Pa šta ako je Ćopić, nije međed!“

Jedan od najvećih i najobožavanijih američkih predsjednika, Abraham Linkoln je imao protezu za zube koja je bila napravljena od drveta.

Rusija je imala svoje velike pobjede i osvajanja, velike vojskovođe, predsjednike, lidere… Zamislite da se u tako moćnoj državi, jedna Katarina Velika žalila kako se njen muž Petar III njihove prve bračne noći igrao sa svojim igračkama. Petar III je inače bio vrlo djetinjast i neozbiljan, nasuprot Katarini, koja je još kao mlada vladarka imala vrlo ambiciozne planove.

Engleska kraljica Elizabeta, imala je lični garderober koji je sadržao 3.000 odjevnih predmeta.

Ozloglašeni teroristički vođa Osama Bin Laden izuzetno je volio je odbojku na pijesku, kako da gleda, tako i da igra. Pored toga takođe je volio i da igra fudbal, ali nikada nije skidao svoj turban.

Izvor: cdm.me

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti