ZAMIJENJENE U PORODILIŠTU: DNK test riješio misteriju staru 40 godina! (VIDEO)

Infarkt, nasljedna bolest, rasturena porodica i pokušaj ubistva, možda zvuči kao dobra sapunica, ali to je u stvari istinita priča dvije Ruskinje Veronike i Tanje, koje su otkrile da su zamijenjene u porodilištu prije 40 godina.

djeca

Cijela drama počela je 7. marta 1978. godine kada su se četiri žene toga dana porađale u istoj bolnici u jednom malom mjestu u Rusiji, što je rijetkost. Došlo je do greške, pa su medicinske sestre zamijenile cedulje sa imenima dviju djevojčica.

Žene se ne mogu sjetiti tačno kada su njihova djeca zamijenjena, ali su napustili bolnicu sa pogrešnim bebama. Trebalo im je gotovo 40 godina da shvate da nisu podigle svoje biološke kćerke.

Kako su djevojčice rasle, žene su zapazile da nisu imale porodične karakteristike. Rimina kćerka Veronika imala je plavu kosu i plave oči, što je supruga Anatolija navelo na sumnje. Mislio je da ga je žena prevarila, pretpostavka koja je imala užasne posljedice. Veronika se uvijek krivila zbog razdvajanja njenih roditelja. Rima kaže da je djevojčica uvijek pitala zašto ne izgleda kao ona i ima drugačiji karakter.

Došlo je do dodatnih sumnji kada se Veronika razboljela kada je imala dve godine. Dijagnostikovano joj je nasljedno stanje koje niko u porodici nije imao. Nekoliko godina kasnije, kada se Veronikina majka vratila u porodilište po odgovore, ustanovila je da su stari medicinski podaci uništeni i da porodilište više ne postoji.

U međuvremenu, druga djevojka je odrastala u drugom kraju. Njeno ime je Tanja, a i nju je podigao par koji je vjerovao da je to njihovo dijete. Opet, nije bilo porodične sličnosti.

– Uvijek sam mislila da izgledam kao baka. Kada sam saznala istinu bila sam šokirana, mislila sam da me više neće voljeti roditelji. Sada kada su našli svoju pravu kćerku – rekla je Tanja. Za razliku od Veronike, Tanja je odrastala sa posvećenim ocem koji nije ispitivao ni njen identitet ni vjernost svoje žene.

U vrijeme kada su se rodile djevojke, testiranje DNK nije postojalo, a porodice nisu imale priliku da saznaju istinu. Ali, konačno, gotovo četrdeset godina kasnije, došlo je do istine. Njihovi strahovi su potvrđeni – kćerke koje su odgajali nisu njihova biološka djeca.

Ovdje možete pogledati video.

Izvor: srbijadanas.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti