Zagonetni ‘MIKRO ČIP’ star 250 miliona godina koji nauka ne može objasniti (FOTO)

Zahvaljujući internetskom bumu i sve većem broju građanskih novinarskih portala do nas dolaze vijesti o neobičnim predmetima koji naučnicima zadaju poprilične glavobolje jer se ne mogu svrstati u standardnu hronološku predodžbu linearnog razvitka tehnologije i društva.

Ortodoksna nauka je do sada uspješno ignorisala i sakrivala predmete koji se čine kao da ne pripadaju vremenu u kojem su pronađeni. Određeni uticajni krugovi su čak i uništavali cijele naučne projekte te srozavali uglede naučnika koji su se bavili izučavanjem istih, no na našu sreću istina se polako otkriva te izlazi iz domene “teorija zavjere” i uvrnutih priča koje služe za navodno zbunjivanje javnosti.

Čip star 250 miliona godina

U krasnodarskoj regiji je pronađen neobičan predmet okovan u stijeni, naknadnim datiranjem je otkriveno kako je ovaj “mikro čip” star između 225 i 250 miliona godina, što je uzrokovalo val čuđenja jer niko nije mogao odgonetnuti namjenu i porijeklo artefakta.

Predmet je dobio ime “čip” jer zapravo ima sve elemente istoimene kompjuterske komponente. Uprkos izuzetnosti nalaza, samo su ruski mediji shvatili vrijednost artefakta dok su na Zapadu vijest o ovom slučaju prenijele tek alternativne grupacije i portali.

Rusi smatraju kako je jedino objašnjenje da je riječ o vanzemaljskoj tehnologiji, koju mi još uvijek ne možemo shvatiti i prihvatiti. Naučnici sa Politehničkog univerziteta južnog Nowoczerkakeja su napravili nekoliko testova na antičkom mikročipu te su zaključili kako je čudni predmet srastao sa stijenom te se boje da bi ga uništili ako ga pokušaju osloboditi.

Izvor. matrixworldhr.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti