Zaboravi implantate! Uskoro će vam zubi izrasti za 9 sedmica

Svi znaju da postoje zubni implantati koji su izmišljeni kako bi olakšali ljudima život na mnogo načina, oni su izuzetno korisno i odlično rješenje za popuniti praznine nakon gubitka zuba. Ali, medicina je otišla korak dalje. Grupa stručnjaka u stomatološkoj medicini je došla do nevjerovatnih otkrića, što je nenadani razvoj u tehnologiji dentalnih implantata koja daleko nadmašuje klasične implantate ili proteze, prenosi portal Healing Life is Natural

krez1

Stručnjaci kažu da će nam ova otkrića dati priliku da sami regenerišemo nove zube u usnoj šupljini. Dr. Jeremy Mao sa Univerziteta Columbia je predvodio ovo istraživanje, a ono što je pronašao je apsolutno nevjerovatno.

Dr. Mao i njegov tim su osmislili šuplji bio-umetak u koji se stave matične ćelije osobe i sve zajedno se umetne u rupu u čeljusti u kojoj se prije nalazio korijen zuba. Taj umetak se s vremenom stapa s okolnim tkivom i povezuje matične ćelije s okolnim te potiče rast novog zuba. Ovo otkriće moderne tehnologije obećava svijetlu budućnost stomatologiji i svim osobama koje imaju probleme sa zubima.

Zahvaljujući ovom napretku više ne postoji potreba za bolan proces vađenja zubi. Ova tehnologija omogućuje da ljudima da sami regenerišu svoje zube u samo 9 sedmica.

– Vaš nedostajući zub će se zamijeniti s matičnim ćelijama iz vašeg tijela, a potom će se zahvaljujući regeneraciji zub stopiti s okolnim tkivom te će se pravilno spojiti s ostalim zubima ne utičući na anatomiju čeljusti i usne šupljine. Da, to je tako jednostavno! To će povećati proces regeneracije i dovesti do brzog oporavka.

Procedura se još uvijek proučava i testira, i još nije dostupna za masovno korištenje. 

Saznajte više u videu.

Izvor: 24sata.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti