Yugodom: Stan iz nekog prošlog vremena (FOTO)

Yugodom je, kako mu i sam naziv kaže, jugoslovenski (SFRJ) dom. Lociran je u socrealističkoj zgradi 60-ih godina prošlog stoljeća namijenjenoj tadašnjim potrebama JNA elite, Beograđani je vole nazivati i vojnom zgradom. Nalazi se u samom centru Beograda – na popularnom Dorćolu, u živopisnom okruženju ulice Strahinjića Bana.

dy1

dy2

“Made in Yugoslavia” bio je osnovni koncept ovog stana namijenjenog iznajmljivanju. Tako uređen prostor odaje mnogo o svojevrsnoj svakodnevici tog perioda, kinematografiji i stilu života.

dy4

dy5

Na jednom mjestu našli su se gobleni, audio kasete i ploče različitih izvođača iz tog vremena, primjerci časopisa s ovih područja, filmski plakati, gramofon, radio, crno-bijeli televizor u narančastom izdanju, originalne tapete, stare razglednice prijestolnica tadašnjih jugoslovenskih saveznih republika, tanjiri proizvođača Yugoporculan i još mnogo autohtonih detalja.

dy6

dy7

Predmeti su to koji naizgled nemaju ništa zajedničko, ali jedna stvar ih povezuje – SFRJ porijeklo.

dy8

dy9

Priča je ovo o nekom drugom vremenu i filmovima koje smo voljeli te svakodnevici koja se tada živjela. Svaka soba predstavlja jedno desetljeće (60-e, 70-e i 80-e) i posvećena je kinematografiji pojedinog desetljeća.

dy10

dy11

Yugodom je namijenjen svim gostima Beograda koji žele doživjeti jedno autentično iskustvo. S dvjema prostranim spavaćim sobama i velikim dnevnim boravkom, Yugodom nudi jedinstveno iskustvo jer je ujedno i stalna umjetnička postavka posvećena jugoslovenskoj svakodnevici, dizajnu i kinematografiji.

dy13

dy14

Iako je koncept posvećen retro ideji, ne znači da je udobnost savremenog života zaboravljena. U stanu se nalazi i LCD TV s kablovskim kanalima, klima-uređaj, centralno grijanje tako da ćete se osjećati sasvim ugodno.

Izvor: buro247.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti