Vlade Divac u posjeti piramidama u Visokom: “Ovo je važno mjesto za cijelu našu civilizaciju”

Ugostio ga Semir Osmanagić

Jedan od najboljih košarkaša u istoriji naših prostora, čuveni Vlade Divac, zajedno sa suprugom Snežanom posjetio je Visoko i Bosansku dolinu piramida. 

U Visokom je goste dočekao dr. Semir Osmanagić a vrijeme koje su imali iskoristili su za posjet Muzeju Fondacije, kao i Prahistorijskom kompleksu tunela Ravne, dok su obišli i dio parka “Ravne 2”. 

Ovo je čuvenom košarkašu bio prvi posjet, dok je njegova supruga bosanske piramide imala priliku da vidi još prije nekoliko godina. 

– Supruga je bila ovdje prije par godina i pričala mi je o ovom veličanstvenom otkriću, i imao sam želju da dođem i da se uvjerim u ono što sam već u glavi imao, da je ovo nešto veliko za čovječanstvo i da svi trebamo da budemo dio ovog projekta, da pomognemo da se sve ovo usavrši. Iako mi je ovo prvi posjet, sve sam pratio putem interneta, sva dešavanja, a drago mi je da sam i lično sve doživio. Nadam se da će ljudi iz cijelog svijeta posjećivati ovo mjesto, ono je dio naše kulture, našeg podneblja i ponosan sam na dr. Osmanagića na svemu što je otkrio – kazao nam je Divac. 

Dvije posjete najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića promovisale su Bosansku dolinu piramida u cijelom svijetu, pa i među sportistima, zato smo Vladu pitali da li će i on pozvati sportiste na dolazak u Visoko, odnosno da li će postati ambasador ovog projekta u svijetu. 

– Ambasador projekta ću biti bez ikakvih očekivanja, ovo je mjesto važno za cijelu našu civilizaciju. Čuo sam se i s Novakom, rekao mi je svoje doživljaje, a ja ću njemu prenijeti svoje. Ovo je prelijepo, ne samo za sportiste, već za sve ljude, a ja ću definitivno dolaziti ovamo ponovo, iako živim u Americi, često sam na našim prostorima, tako da mi nije daleko da dođem – kazao nam je Divac.

Izvor: avaz.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti