Više svjedoka podijelilo je snimke mogućeg viđenja NLO-a u ruralnom dijelu Wisconsina, SAD (VIDEO)

Šokirani očevici su na različitim lokacijama u SAD zabilježili neobjašnjive pojave u vidu čudnih svjetala, koja su ovog mjeseca bila viđena na nebu nad Wisconsinom, u više zapanjujućih video snimaka

Naime, na snimku zabilježenom 1. decembra vidi se kako jarka bijela svjetla sijaju na oblačnom nebu nad poljoprivrednim zemljištem u blizini West Benda i Fredonie u Wisconsinu.

Kretali su se nevjerovatnom brzinom i činilo se da dolaze iza tankog sloja oblaka te noći. Svjedoci koji su vidjeli ove pojave ubijeđeni su da su vidjeli pravi NLO.

Za razliku od većine incidenata koji bivaju zabilježeni “drhtavom” kamerom, ovdje postoje najmanje dva svjedoka koji se međusobno nisu poznavali a snimali su pojavu u isto vrijeme sa različitih lokacija, prema njihovim video metapodacima.

Daily Mail je dobio video snimke od Kimberly, vlasnice salona iz West Benda, i Kena, bivšeg policajca i radnika finansijske službe u Fredoniji. Ta dva mjesta su oko 56 kilometara udaljena jedno od drugog.

Kimberly je navela da se vozila ka svojoj kući sa suprugom na Wallace Lake Roadu, oko 22:45 kada su naišli na nešto čudno samo nekoliko metara od svog automobila.

“Odjednom smo ugledali nešto što je izgledalo kao bijela sova kako se spušta sa gornjeg desnog vrha drveća, dole ispred farova i gore nalijevo”, rekla je začuđena žena.

Kimberly (52) je rekla da su vrlo rijetke situacije kada bi vidjeli sovu kako prolijeće pored njihovih farova dok bi se vozili seoskim putevima.

Ali oboje su bili uznemireni kada je bijeli objekat, koji kao da je odavao sopstveni sjaj, još tri puta izletio ispred njihovog automobila.

“Nikad nismo vidjeli čak ni dvije sove zaredom. Pogledali smo se i rekli, ‘ok, ovo nije sova, šta se ovdje dešava?”, rekla je prestravljena žena.

Tada su počeli da vide bijela svjetla na nebu iznad sebe.

“I dok se oboje naginjemo napred u šoferšajbnu, počinjemo da vidimo ova svjetla, slična onome što sam uhvatila na snimku”, rekla je.

“Jednostavno nismo mogli da zamislimo ono što smo vidjeli”, rekla je ona.

“Stalno se kretao ka istoku. Gledali smo ga nekoliko minuta prije nego što mi je uopšte sinulo u glavi da imam telefon, mogla bih ovo da snimim. A onda smo stali da to uradimo”, rekla je ona.

“Nije bilo nikakvog zvuka. Bila je to prilično normalna noć u Wisconsinu bez ikakvog ludog vremena.”

Vlasnica salona identifikovana samo kao Kimberly (52), podijelila je videozapise fenomena s DailyMail.com nakon što je svjedočila bljeskanju čudnih jakih svjetala na noćnom nebu dok se vozila ruralnom cestom u West Bendu, Wisconsin u noći 1. decembra

Kimberly je rekla da umjesto da svjetla sijaju sa zemlje, imala je utisak da su “na nebu i sijaju dole u ​​nas”.

Video snimci Kimberly i Kena bilježe trenutak u kome se četiri svjetla pojavljuju u nizu, a peto dolijeće sa lijeve strane da im se pridruži u formaciji.

Svih pet potom odletjeli su ka istočnom horizontu.

Ranije u njenom video snimku, svjetla se pojavljuju u jednom uskom klasteru iznad glave, a zatim se razdvajaju na oko četiri odvojena svjetla i lete na istok.

Ken (54) je počeo da snima nakon što je primijetio svjetla na nebu iznad polja ispred svoje kuće u Fredoniji, Wisconsin.

Vremenski podaci pokazuju da je te noći u tom području bilo oblaka, ali bez oluje sa grmljavinom ili munjama.

Kontrolor Federalne uprave za vazduhoplovstvo u Milwaukeeju sa pristupom radarskim podacima iz oblasti do četiri kilometra rekao je “ne vidim ništa na radaru, čak ni avion”.

Treći svjedok je ranije te večeri oko 19 sati, oko 128 kilometara sjeverno u Howardu, Wisconsin, na svom Facebook profilu objavio video snimke ispred svog doma.

Andrea Lyn je snimila četiri nevjerovatna snimka na kojima se vide raznobojna svjetla koja trepere i kreću se kružno dok lete nebom.

“Da li je neko u oblasti Green Bay vidio nasumične grupe svjetala na nebu kako lete okolo? Imate li ideju šta je ovo?”, napisala je u svojoj objavi na društvenim mrežama.

U prvom video snimku, gdje je sa prigradskog trotoara snimljeno oblačno nebo, pojavljuje se jedno bijelo svjetlo, a zatim se pojavljuju još tri u trouglastom obliku oko njega, nestaju, a zatim se središnje svjetlo gasi i velikom brzinom nestaje iznad horizonta.

U drugom snimku žućkasto svjetlo plamti nebom u luku, na trenutak se zaustavlja, a zatim mijenja pravac za 90 stepeni.

Ugasi se, a zatim se pojavljuje još jedna oformljena linija svjetala na snimku veoma sličnom onom koji su snimili Ken i Kimberly tri sata kasnije.

Na trećem snimku vidi se plavo svjetlo koje lebdi u oblacima, a četvrti snimak pokazuje dva žuta svjetla koja “plešu” po nebu, te se na trenutak spajaju, a zatim nestaju iz vidokruga.

Dan kasnije, 2. decembra, oko 88 kilometara dalje u Greenfieldu, Wisconsin, učitelj Chris Novak je putovao u kolima sa svojom ženom i njihovo dvoje djece do Candy Cane Lanea u West Allisu, Wisconsin, inače praznična tradicija za porodicu.

Dok se Novak oko 18:55 kretao sjeverno, na međudržavnoj magistrali 43 preko nadvožnjaka rijeke Fox, supruga mu je skrenula pažnju na slična čudna svjetla na nebu pred njima.

“Zaista nikada ranije nisam vidio ništa slično. Bilo je to kao niz svjetlosti kroz oblake, i pulsirao bi nebom nevjerovatno brzo”, rekao je Novak za Daily Mail.

“Tokom čitavih 32 kilometra koliko smo vozili, nastavili smo da vidimo taj prizor. Nije bilo nikakvog ritma … kretao se iz pravca jugozapada ka sjeveroistoku, a ponekad i od sjeveroistoka ka jugozapadu”, rekao je on.

Nakon pet minuta prikazivanja, Novak je zaustavio automobil na parking crkve u Greenfieldu i počeo da snima, uhvativši ono što je u tom trenutku postalo ‘ljubičasto-plavo’ svjetlo koje je lebdilo u gustim oblacima, a zatim postalo traka bijele svetlosti.

“Jurilo je kroz oblake i odatle se razbilo u tri različita snopa. Kretalo se nevjerovatnom brzinom. Vrlo, veoma brzo se razvedrilo do ivice cijelog neba”, rekao je on.

Kao i Kimberly, Novak je takođe odbacio reflektore na zemlji kao moguće objašnjenje.

“Vidio sam reflektore, odveli smo našu decu u Disney”, rekao je, objasnivši da za njega to definitivno nije ono čemu je te noći svjedočio.

“Vidite reflektore na oblacima … To samo ima mnogo drugačiji izgled od onoga što smo vidjeli.”

Novak je pokazao video snimke prijatelju meteorologu koji takođe nije imao objašnjenje i koji je ulagao veliki napor da smisli neki vremenski fenomen koji bi mogao da objasni ova čudna svjetla.

Te noći, stotinama kilometara dalje, sa druge strane jezera Michigan, dvije žene koje su se vozile autoputem u Brightonu kamerom su snimile slična svjetla.

Kenna i Tasha Lyn Van Brooklyn objavile su na Facebooku snimak jarkih bijelih svjetla koja plešu u oblacima.

Korisnici su komentarisali ovaj snimak, rekavši da vjeruju da su one zapravo vidjele obližnje reflektore ili svjetlosni šou u lokalnom kantri klubu.

Snimke Kena, Kimberly i Novaka prvi je otkrio bivši agent FBI Ben Hanssen, voditelj emisije “NLO svjedok”.

Viđenja su se dogodila u ruralnim područjima Wisconsina, pa čak i u Michiganu

“Kada se uzme u obzir sveukupnost okolnosti onoga čemu je svjedočeno i gdje je snimljeno, ovaj slučaj postaje sve ubjedljiviji”, rekao je Hanssen.

Dodao je da vjeruje da je ovaj prizor teško objasniti kao reflektore.

“Što više učimo o najnaprednijim reflektorima u industriji i njihovim ograničenjima, postoji nekoliko stvari koje se jednostavno ne uklapaju”, rekao je bivši agent FBI.

“Ne samo da nema dokaza da su bilo kakvi reklamni reflektori nedavno dozvoljeni ili korišteni u ovom veoma ruralnom području, intenzitet i brzina svjetla nisu u skladu sa konvencionalnom tehnologijom.”

Izvor: hr.sott.net

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti