Šef vam ‘puca po šavovima’? Evo kako biste se vi trebali ponašati …

Dok imate kolege koji vas podupiru, a ne podmeću nogu, svakom problemu možete pristupiti lakše i lakše ćete ga riješiti. No, što se događa kada je iznad vas osoba koja “puca po šavovima”?

Kako ne biste još više pogoršali situaciju, ni svoju ni šefovu, evo nekoliko savjeta kako se ponašati u ovakvim situacaijama.

Dajte mu/joj prostora

Bez obzira je li vam šef ili šefica, u kriznim situacijama najbolje je nadređenu osobu malo pustiti na miru. Dajte im dovoljno prostora da riješe to što ih muči bez da im dodatno otežavate nastalu situaciju. U nekim situacijama najpametnija odluka je povući se, a ovo je zasigurno jedna od njih.

Preuzmite inicijativu

Ovo su prilike da preuzmete inicijativu i sve što možete napravite sami. One odluke koje možete i smijete, donesite sami bez traženja podrške nadređene osobe. Osobe pod stresom manje su produktivne i slabije sagledavaju situaciju, pa dok se vaš nadređeni muči s određenom situacijom, iskoristite to vrijeme da se pokažete kao osoba od povjerenja na koju se zaista može računati i u ovakvim situacijama.

Ne pitajte nepotrebna pitanja

Ako negdje ne gori, ne postavljajte pitanja koja nisu potrebna. Sve ono što može pričekati dok se vaša nadređena osoba ne smiri, ostavite po strani. “Bockanje” s nepotrebnim pitanjima jedna je od najgorih stvari koju možete napraviti i vašem šefu zadati još veću glavobolju.

Izvor: 24sata.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti