Unikatna persona i uspješni bh mladi modni dizajner

Amar Migalo: “Ulažući ogromnu volju, želju, vrijeme, energiju, moj rad je postao prepoznatljiv, a modni poznavaoci to nazivaju unikatom”!

Mladi i ambiciozni dizajner nedavno je predstavio novu kolekciju odjevnih predmeta za jesen i zimu pod nazivom Chic by AM MAR, kojom je izazvao veliku pažnju posebno ženskog dijela publike jer je kolekcija od 23 modela uglavnom bila namijenjena upravo njima.

Ovaj mladi dizajner, koji je inače rođeni Travničanin i student četvrte godine IUT-a u Travniku, kaže da je AM MAR brend unikatan sa mnoštvo kreativnih modela, kako ženskih tako isto i muških, a na samom početku osnivanja brenda AM MAR bilo je tu i dječijih modela koji su u rekordnom vremenu prodani.

Nakon tri mjeseca rada na novoj kolekciji izrađena su 23 modela. Kolekcija obiluje finim i mekanim štofovima, a boje koje preovladavaju jesu: siva, crna, bijela, plava… Od toga jedan model (muški) specijalno je rađen u kombinaciji materijala i papira za talentovanog pjevača Nenu Murića. Osim rada na kolekciji nekoliko mjeseci sam radio i na tome da predstavim reviju. Kolekcija je inspirisana šik avangardom.

Imao sam jako profesionalan tim kojem ovom prilikom želim da zahvalim, kako vlasniku galerije tako i svim prijateljima i saradnicima. Svjedoci smo da ne viđamo često privatne modne revije, a ova je pružila odličnu organizaciju, spoj mladih i kreativnih ljudi i naravno modno uživanje za sve. Ideja kao i sam koncept modne revije je jako bitan jer se time podržavaju mladi talenti u Bosni i Hercegovini. Upravo je ta organizacija zapravo bit svega i stoga je sve ostalo bilo lako.

Uskoro slijedi još modnih evenata pod nazivom AM MAR FASHION, kao i editorijal za pomenutu kolekciju.
I ovom prilikom bih želio pozvati sve zainteresovane da se obrate na oficijelnu stranicu AM MAR na fb u vezi moguće saradnje jer zajedno smo jači.

 

 

 

 

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti