Titanik II uskoro kreće na istorijsko putovanje: Svaki detalj na brodu biće isti kao i na originalu (VIDEO)

Na svijetu vjerovatno nema osobe koja nije čula za legendarni brod koji je doživio tragičnu sudbinu kada se prije više od 100 godina susreo sa santom leda. Za sve ljubitelje istorije, ali i najpoznatijeg broda na svijetu, stižu lijepe vijesti, jer će identična replika Titanika zaploviti iz Dubaija 2022. godine.

titanic2

Nakon isplovljavanja, Titanik II će krenuti prema Sauthamptonu, gradu iz kog je čuveni Titanik i krenuo na svoje jedino putovanje. Nakon toga, identična replika čuvenog broda počeće da prevozi putnike iz Velike Britanije u Ameriku, baš kao što je to trebalo da bude slučaj i sa Titanikom, ali samo za vreme ljeta. Ostatak godine služiće kao luksuzni brod i putovaće po potrebi.

Iako je prilično jasno da će luksuz biti na visokom nivou, svakako će ga pratiti i najnovija tehnološka rješenja koje donosi 21. vijek. Tako će brod biti opremljen najnovijim navigacionim i sigurnosnim sistemima. Ukratko, za razliku od originala, Titanik II bi trebalo da bude nepotopljiv.

Ovaj projekat prvi put je najavljen još 2012. godine, ali tada se od njega odustalo zbog finansijskih poteškoća brodara. Ipak, sada kada se “Minearology” oporavila, nema više nikakve prepreke za početak realizacije ove ideje.

Za izgradnju će biti potrošeno oko 435 miliona eura, a kada bude gotov, moći će da primi 2400 putnika i 900 članova posade. Enterijer će biti identičan kao i na prvom brodu uz dodatak vrhunske tehnologije.

Izvor: prva.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti