‘THE DISCLOSURE PROJECT’: Projekat ‘Razotkrivanje’

Dana 09. Maja, 2001. godine u National Press Clubu u Washingtonu D.C.-u dr. Steven M. Greer otvorio je konferenciju “Razotkrivanje” (Disclosure).

Na njoj je okupio dvadesetak svjedoka iz vojnih, obavještajnih, vladinih i naučnih krugova te iz krugova velikih korporacija s ciljem da svojim svjedočenjima potvrde stvarnost vanzemaljskih letjelica (popularnih NLO-a, mada u kontekstu njihovih izjava upitnom postaje riječ “neidentifikovani” ako se te letjelice identifikuje kao vanzemaljske), vanzemaljskih oblika života, te napredne fizike i tehnologije pogona koja ih pokreće.

Ta svjedočenja iz prve ruke, zajedno s dokumentima koji ih potvrđuju, jasno pokazuju kako se sistemski i svjesno problematika NLO-a u proteklih pola stoljeća gurala u sferu iracionalnog. Te letjelice koje ne pripadaju niti jednoj zemlji na svijetu proglašavale su se proizvodima mašte, halucinacijama ili pak manipulacijama i lažima pojedinaca željnih pažnje. Po toj konstrukciji, većina svjedoka NLO-a “inspiraciju” je dobila u
SF-filmovima. No, konferencija projekta “Razotkrivanje” pred oči javnosti stavila je činjenicu da su cijelo to vrijeme vojni i obavještajni krugovi,  koji su pod svojom kontrolom imali komunikacije, vazduhoplovstvo i sve druge “oči” i “uši” savremenog svijeta – bili potpuno svjesni  realnosti NLO-a.

Projekat “Razotkrivanje”, čiji je direktor Dr. Steven M. Greer, je neprofitna istraživačka organizacija koja je svoju istragu započela prije desetak godina. Njen je cilj pokrenuti otvorenu kongresnu istragu o NLO-ima i vanzemaljskoj prisutnosti na Zemlji. Takođe, zalaže se i za donošenje zakona koji bi zabranio svemirsko oružje. U sklopu projekta pronađeno je nekoliko stotina svjedoka širom svijeta u svim granama vojnih službi te među obavještajnim agencijama u SAD-u, Rusiji, Velikoj Britaniji i drugim zemljama. Preko stotinu izjava tih stručnih svjedoka snimljeno je videokamerom. Dana 9. Maja, 2001. predstavljen je i zbornik “Razotkrivanje” koji je na nekoliko stotina stranica dao pregled ufoloških tema, preporuke za djelovanje, dokaze o viđenjima NLO-a i susretima s vanzemaljcima, sažetak svjedočenja vojnih i vladinih svjedoka te izbor dokumenata koji se tiču NLO-problematike.

Na trosatnoj konferenciji svoja je iskustva vezana uz NLO-e “uživo” ispričalo i dokumentima potkrijepilo dvadesetak svjedoka. Svi su oni izjavili da su spremni pod zakletvom svjedočiti u Kongresu. Raspon svjedočenja obuhvata nalaženje mrtvih tijela vanzemaljaca, susrete u vazduhu, NLO-e koji nadlijeću silose s nuklearnim projektilima i nastojanja američke vojske da vanzemaljsku tehnologiju primijeni u svojim oružanim snagama, a saznaje se i da je američka vojska NLO-a shvatala sasvim ozbiljno. 

Izvor: ufologija.atspace.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti