TEORIJA: Na Velikoj piramidi nalazila se zlatna kugla koja je stvarala energiju

Španski arhitekta Miguel Perez Sanchez tvrdi da se na Velikoj piramidi nalazila zlatna kugla koja je proizvodila (stvarala) energiju koju je podzemnim kanalima slala Atlantidi …

Keopsova piramida još nije otkrila sve svoje tajne. Dok mnogi misle da se tajne kriju duboko ispod ove čudesne građevine, u spletu kanala kojima je dovođena voda iz tajnih odaja, drugi upiru pogled ka vrhu i primjećuju da ga nema, odnosno da je uklonjen ili se u prošlosti sam srušio.

Prethodnih nekoliko decenija mnogo se pisalo o tome da se Keopsova piramida nalazi u težištu kontinenta, da njena visina u metrima pomnožena sa milijardu izražava udaljenost Zemlje od Sunca, da su stari Egipćani uveliko znali i koristili broj “pi” i još mnogo toga drugog. Ali istraživanje renomiranog španskog arhitekte Miguela Perez Sancheza, na sve to baca novo svjetlo.

Perez-Sanchez je poslije desetogodišnjih istraživanja u knjizi “Velika piramida – ključ tajne Atlantide”, koja je i njegova doktorska teza, naveo da je izradom modela čuvene građevine došao do zaključka da je ona na vrhu imala sferični oblik čiji je prečnik bio tačno 2,718 metara, što je opet tačna mjera za broj “e” – poznati iracionalni broj i jedan od najznačajnijih brojeva u matematici!

Graditelji koji su planirali piramidu, kaže Perez-Sanchez, imali su nevjerovatno naučno znanje, razumijevanje Pitagorine teoreme, preciznost u određivanju broja “pi” sa 6 decimala, uključujući znanje o broju “e” i tačnim mjerama Zemlje, Sunca i Sirijusa anticipiranim prije 10.000 godina.

Težina piramide je procijenjena na 5.955.000 tona, a uvećana sa 10 na osam daje približnu masu planete Zemlje!

Piramidalni kod

Rad na piramidi je samo početak “Atlantis projekta” i dokazivanje povezanosti graditelja sa mitskom Atlantidom, a dalja istraživanja uključiće i podvodnu arheologiju u Mediteranskom moru, gdje se očekuje lociranje izgubljenog kontinenta, odnosno ostrva o kojem je pisao Platon.

Što se tiče same “Keopsosfere”, odnosno kugle koja je nadilazila poznatu piramidu, osim kao predstava “Horusovog oka”, ona je, zavisno od materijala od kojeg je bila načinjena, mogla da ima i praktičnu primjenu kao “izvor energije” jer je po nekim teorijama Velika piramida u stvari bila neka vrsta “električne centrale”, odnosno gigantsko postrojenje koje je bilo u stanju da stvara i prenosi elektromagnetne frekvencije.

Veza podzemlja, vodenih kanala, i vrha ove prastare “elektrane” u proizvodnji nekakve vrste energije na taj način sasvim je moguća u smislu da se ta energija koncentrisala u samom vrhu. Danas je penjanje na vrh piramide strogo zabranjeno, ali oni koji su imali priliku da do njega dođu tvrde da su osjetili peckanje.

Strujni udar

O neobičnim manifestacijama koje su se događale na vrhu Keopsove piramide svjedoči u svojim zapisima njemački pronalazač Werner von Siemens, čija je kompanija 1859. godine polagala telegrafske kablove u Crvenom moru.

Za vrijeme jedne pješčane oluje on se sa svojim saradnicima i nekoliko arapskih vodiča zatekao na vrhu piramide kada je duvao “hamsin” – suhi, topli vjetar. Siemens i inžinjeri mogli su da čuju “piskutave zvuke” u vazduhu. Werner von Siemens je podigao prst i odmah osjetio peckanje na vrhu i proticanje elektriciteta kroz čitavu ruku.

Kada je htio da popije gutljaj vina iz svoje boce, osjetio je “blagi električni udar” na usnama, pa se dosjetio da je obmota mokrim novinama. Nakon što je bocu podigao iznad glave, “počele su da iskaču varnice uz glasno pucketanje”. Arapi su se prepali da se posjetioci bave vraždbinama i zahtjevali su da odmah napuste piramidu.

Pošto drugi nisu htjeli, došlo je i do koškanja, a von Siemens je svoje “oružje” usmjerio prema arapskom vodiču: “On je pao na tlo bez glasa i nekoliko trenutaka je prošlo dok nije došao sebi, podigao se, veoma glasno kriknuo i sjurio se niz stepenastu stranicu piramide”, zapisao je njemački inžinjer.

Dok Miguel Perez-Sanchez teoretiše da je Keopsovu piramidu nadvisivala kugla, drevni egipatski obelisci i građevine često su na vrhu imali elektrumski materijal – smjesu zlata i srebra, čije svojstvo je veoma dobro za provođenje elektriciteta. Arheolozi, opet, smatraju da su plemeniti metali odabirani zbog estetskih osobina i da bi sa vrha momumenta reflektovali sunčeve zrake.

Izvor: zanimljivostidana.com

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti