TAJNI KODOVI: Na slici Mona Lise krije se vanzemaljac!?

Istražitelji za paranormalno tvrde da se na slavnoj i toliko kontroverznoj slici Mona Lise krije vanzemaljac. Ta teorija ide toliko daleko da tvrdi kako je slavni slikar Leonardo Da Vinci znao za postojanje vanzemaljca, a ovo je tvrde i dokaz toga.

monalisa1

Web stranica The Paranormal Crucible koja se bavi teorijama zavjere i paranoromalnim stvarima objavila je neobičan video koji prikazuje dvije spojene slike Mona Lise a na njihovim spojevima oni vide lice vanzemaljca.

Ima li u tome istine ili je riječ o još jednoj ludoj teoriji zasigurno će se raspravljati danima, no ovo samo potvrđuje da će spomenuta slika i njezin autor uvijek biti u središtu pažnje.

Naime, već godinama mnogi smatraju da je Da Vinci sakrio tajne kodove i subliminalne poruke u većinu svojih slika, a pogotovo u svoje naslavnije djelo.

“Ako je to istina onda je za pretpostaviti da je Mona Lisa zapravo obojena kako bi prikrila važne istorijske i religijske činjenice koje otkrivaju postojanje vanzemaljaca”, tvrde istražitelji paranormalnog.  U videu se ne objašnjava  na koji način su pronašli vanzemaljca i priznaju da su korišteni dodatni efekti (pojačali su boju) kako bi se bolje vidio vanzemaljac.

Scott C. Waring, jedan od teoretičara i pokretač stranice UFO Sightings Daily, tvrdi da je  sam slikar bio vanzemaljac zbog svojih nevjerovatnih intelektualnih i kreativnih sposobnosti.

Nevjerovatno je koliko teorija zavjere se isprepleće oko ove slike. Već godinama se raspravlja ko je zapravo bila Mona Lisa, šta se krije iza njezinog tajanstvenog osmijeha, tvrdilo se da je na slici ustvari muškarac. Pojavila se i sumnja da je Mona Lisa na slici trudna te da zbog toga sjedi sa preklopljenim rukama kako bi to sakrila. Neki su tvrdili da je Mona Lisa sam Da Vinci, a opet neki su stvorili priču da je ona kombinacija muškarca i žene.

Neki teoretičari vjeruju da je Mona Lisa savršena u smislu simetrije. Autor Dan Brown u svojoj knjizi “Da Vincijev kod” tvrdio je da portret sadrži skrivene tragove koji vode do Svetog grala.

Vjerovali ili ne u išta od ovoga, jedno je neosporno – oko niti jedne slike nije se razvilo toliko teorija zavjere kao oko slavne Mona Lise koju je slikar stvarao 20 godina.

Izvor: haber.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti