SVAKA OD NJIH VODI U JOŠ VEĆE PROBLEME: 7 situacija koje su STROGO ZABRANJENE u svađi sa partnerom

Tako je lako povrijediti voljenu osobu samo jednom rječju ili postupkom tokom svađe.

sva

Ogorčenje može trajati i dugo nakon što se svađa završi, polako uništavajući vaš odnos i vezu. Neke stvari nikada ne bi trebalo raditi, koliko god u tom momentu bili ljuti ili razočarani u partnera, ako ne želite da vaša veza krene stranputicom. Evo o kojim se stvarima radi.

1. Ne miješajte ostale članove porodice u vaše svađe

sva1

Vaša svađa se tiče samo vas svoje i nikoga drugog. Mješanjem roditelja ili prijatelja rizikujete da obična svađa preraste u porodičnu zbrku. Čak i ako ponovo uspostavite harmoničan odnos, ostali članovi porodice će sve pamtiti i iskoristiti protiv vas ili vašeg partnera čim im se ukaže prilika.

2. Ne mješajte probleme

sva2

Ako je uzrok svađe gomila veša ili neoprani sudovi, neka tako i ostane. Ne podsjećajte partnera na njegove ranije greške – na ovaj način ćete pretvoriti običnu porodičnu prepirku u ogroman, ružan konflikt. Nakon toga, vaš partner će se logično zapitati: da li treba da nastavi vezu u kojoj se toliko toga zahtijeva od njega?

3. Nikada ne pominjite razvod

sva3

Ako kažete: “Hajde da se razvedemo” tokom svađe, to može biti najveća uvreda ikada rečena. Ove riječi će mnogo povrijediti osjećanja partnera. Što ih češće govorite, brže će se razvod zaista i dogoditi. Ako volite jedno drugo, nikada ne razgovarajte o rastajanju.

4. Nikada ne napuštajte kuću usred svađe

sva4

Jednostavno napuštanje kuće u toku svađe pokazaće samo koliko se nelagodno osjećate pod istim krovom sa partnerom. Lupanje vratima, odlazak u mrak, ostavljanje neriješenog konflikta – sve ovo će natjerati partnera da dvaput razmisli o vašoj zrelosti. Mnogo je bolje da sačekate da se oboje smirite, a onda porazgovarate o svemu kao odrasli.

5. Ne idite razdvojeni u krevet

sva5

Spavanjem u različitim krevetima pokazujete da još niste spremni na pomirenje. Svakodnevna rutina, kao što je zajednički odlazak na spavanje, smiriće napetost u vazduhu i ubrzati rješavanje konflikta. Možda okrenete leđa jedno drugom, ali ujutru ćete se probuditi u zagrljaju bez i najmanjeg nagovještaja sinoćnje svađe.

6. Nikada se ne svađajte u javnosti

sva6

Ako dozvolite sebi i partneru da se posvađate na javnom mjestu, ne poštujete ni jedno drugo ni ljude u okolini. Ne vadite kosture iz ormara u javnosti. Mnogo je bolje da o problemima razgovarate kod kuće.

7. Izbjegavajte biti grubi

sva7

Dok se svađaju, ljudi su skloni da pokažu najgoru stranu svog karaktera.  Nemojte dozvoliti sebi ili partneru da postanete grubi, koliko god bili ljuti jedno na drugo. Fizička bol koju nanese voljena osoba prekida sve odnose.

Izvor: novi.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti