Strana na koju naginjete glavu kada se ljubite pokazuje koliko ste zaljubljeni

U zavisnosti od toga da li glavu naginjete na lijevu ili na desnu stranu tokom poljupca, otkrivate koliko ste emotivni i koliko vam je zaista stalo do partnera.

Oko 80 posto muškaraca i žena naginje glavu na desnu stranu kada se ljubi. Preostalih 20 posto naginje je na levu i ljubi se hladnije i sa manje emocija.

Naš mozak je podijeljen na dvije polovine – lijevu i desnu hemisferu. Desna hemisfera mozga je naš emotivni centar i često ispoljavamo više emocija na lijevoj strani lica. To znači da kada ljubimo osobu koju volimo naginjemo glavu na desnu stranu i tako im podsvjesno pokazujemo našu nježniju stranu.

I ne samo to, jedna studija je na osnovu analize stotina fotografija na kojima se ljudi strastveno ljube i njihovog upoređivanja sa slikama članova porodice koji razmjenjuju poljupce otkrila da zaljubljeni parovi uvijek naginju glavu na desnu stranu, dok rodbinu ljubimo tako što naginjemo glavu na desnu stranu.

Naravno, ako se desi da vaš partner naginje glavu na lijevu stranu to ne znači da vas vidi kao sestru ili vas uopšte ne voli jer postoji još faktora koji utiču na stranu na koju ćemo nagnuti glavu, a jedan od njih bi mogao da bude da je osoba u koju ste zaljubljeni – ljevoruka.

Izvor: 24sata.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti