STRAH U HRVATSKOJ: Crna ljepotica očara vozače, ulazi im u auto i nestane!

U znak zahvalnosti što su je povezli, djevojka vozačima uzima ruku i proriče im sudbinu iz dlana. Na kraju tunela ljepotica bi isparila iz zatvorenog automobila …

ucka

Stoji uz put za tunel Učka (Istra, Hrvatska). Čeka automobile u kojima je samo vozač. Podiže palac… Njenoj eteričnoj ljepoti i dugoj crnoj kosi niko ne može da odoli. Čim bi sjela u automobil, mlada ljepotica u znak zahvalnosti uzela bi muškarčevu ruku i gatala mu iz dlana. Čarolija je trajala koliko i vožnja kroz tunel. Čim bi došli u Istru, ljepotica bi isparila iz zatvorenog auta koji bi i dalje jurio putem.

Ispod tmurne i kišne planine, koja je većinu vremena obavijena maglom, na putu oko kog se uzdižu klisure i gusta šuma, takav događaj nikoga nije ostavio hladnokrvnim. Legenda je rođena. Ne zna se kome je prvo sjela u automobil, ali priča o crnoj ljepotici s Učke proširila se kao požar.

Policija od 1988. dobija pozive o crnoj ljepotici

Sve je počelo 1988. godine. Policija je dobijala sve više poziva i prijava o mladoj ženi. Pojačane su kontrole oko padina Učke, prilaznih puteva i samog tunela, ali niko je nije vidio. Niko osim usamljenih vozača u noći.

Kako priča nije jenjavala, za crnu ljepoticu su se zainteresovali i Italijani, njihova televizijska stanica Rai 3 snimila je prilog o njoj, ali isto tako bez konkretnih činjenica ili dokaza, samo pričanje već poznate legende. U to vrijeme svi su htjeli da sretnu crnu ljepoticu, svi su znali kako izgleda, ali niko nije uspio da joj uđe u trag.

Svakim prepričavanjem njena ljepota bi se uvećavala, tako da je misteriozna žena postala najiščekivanija sablast u tom kraju.

Duh žene koja je poginula ili psihijatrijski slučaj?

Neki su tvrdili da se radi o djevojci koja je pobjegla iz psihijatrijske bolnice, a drugi da je to duh žene koja je poginula na gradnji tunela.

Priče svjedoka gotovo uvijek imaju iste elemente. Pokupili bi stopera autom, a kad bi ga dovezli na lokaciju, koju bi stoper naveo kao svoju destinaciju, i okrenuli se kako bi saopštili da su stigli – taj stoper se jednostavno više ne bi nalazio tu. Jednostavno bi nestao, a da vrata automobila nisu otvarana. Ponekad bi se vozači sa svojim fantomskim putnicima upuštali u razgovore, ali češće su šutljivi, a veći je broj ženskih fantomskih stopera.

One “vrebaju” muškarce koji se sami voze. Osim što su neki nestajali kad bi ih vozač dovezao na željenu lokaciju, najčešće su nestajali tokom vožnje – sama ideja da normalan čovjek može da otvori vrata, iskoči iz vozila u pokretu i ponovo zatvori vrata, a da vozač ništa ne primijeti – zaista je apsurdna.

Bilo kako bilo, crna ljepotica je i dalje prisutna na Učki. I dalje stopira i ulazi u automobile. Proriče i – nestaje …

Izvor: kurir.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti