Sofia Loren progovorila o čuvenoj fotografiji

Kada govorimo o ženskoj ljubomori, obično se sjetimo ove kultne fotografije lijepe Sofie Loren koja, čini se, sa zavišću posmatra bujne grudi Jayne Mansfield. Međutim, prava priča iza ove fotografije je mnogo drugačija!

Sofija Loren je bila tek zvijezda u usponu, a sve je kulminiralo kada je 1955. godine proglašena za najviše fotografisanu glumicu Kanskog festivala. Dvije godine kasnije, upriličena je zabava na Beverly Hillsu kojom je Sofia konačno i zvanično primljena u glamurozni Hollywood. Sve je naizgled bilo idealno, a onda je bujna Jayne Mansfield upala u kadar i izbacila Sofiju iz prvog plana! Tada je nastala i kultna fotografija na kojoj je zabilježena ljubomora najljepše žene svijeta, a šta Sofija kaže, koje su emocije bile u igri kada je aparat škljocnuo?

sophia1

“Paramount” je te večeri organizovao zabavu u moju čast. Sva velika glumačka imena su bila tamo, bilo je nevjerovatno. A onda se posljednja pojavljuje Jayne Mansfield. Znala je da su sve oči uprte u nju. Došla je direktno za moj sto. A onda je sjela. Slušajte, pogledajte i sami fotografiju pa mi recite gde mi je zalutao pogled? Tačno, na njene bradavice, ali samo zato što sam se uplašila da će završiti na mom tanjiru! Na mom licu se vidi strah! Bojim se da će sve u njenoj haljini eksplodirati i završiti na stolu – objašnjava slavna glumica.

Kako je sama kasnije dodala, iako je kasnije nastalo par fotografija na kojima se dvije dive naizgled zabavljaju, ali Sofija je, tvrdi, sve vrijeme razmišljala o provokativnoj haljini Jayne Mansfield.

sophia3

Ima još fotografija, ali samo ta objašnjava šta se zaista događalo u tim momentima. Mnogo puta su me, kada bi mi tražili autogram, molili da se potpišem baš na toj fotografiji. Uvijek sam odbijala, i uvijek ću odbijati. Sa tim ne želim da imam ništa. Takođe, odbijam i iz poštovanja prema Jayne koja više nije sa nama – zaključuje Sofija Loren.

Izvor: source.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti