SMRŠAT ĆETE PREKO NOĆI: Jedna čaša OVOG napitka prije spavanja istopit će SVE što ste danas pojeli!

Višak kilograma je noćna mora mnogih ljudi, a njihovo skidanje je dug i mukotrpan proces.

nap1

O višku kilograma se uvijek znalo da je loš za zdravlje, ali u posljednje vrijeme je sve više novih medicinski zanimljivih otkrića.

Nedavno smo saznali kako gojazanost može da utiče na mozak, ali takođe ima posebni uticaj kad su u pitanju žene.

Karcinomi

Gojaznost će do 2043. preoteti tron pušenju kao najčešćem uzroku karcinoma koji se može spriječiti kod žena u Velikoj Britaniji, navodi se tako u izvještaju organizacije Cancer Research UK.

Danas se 12 posto karcinoma kod žena povezuje sa pušenjem i 7 posto sa gojaznošću. Ipak, smanjenjem broja pušača i porastom težine ta organizacija procjenjuje kako će, uz zadržavanje tih trendova, jaz nestati za 25 godina.

Iako je gojaznost česta i među muškarcima vjeruje se da je kod žena snažniji pokretač.

nap2

Inkontinencija

Takođe, mlade i srednjovječne gojazne žene imaju čak dvostruko veće izglede da pate od inkontinencije, utvrdili su australijski naučnici.

U radu objavljenom u časopisu Obesity Reviews naučnici su pokazali da porastom težine rastu i šanse za nesposobnost zadržavanja urina. Tako žene s već umjerenim viškom kilograma imaju 35 posto veće šanse za inkontinenciju. Rizik kod gojaznih žena je dvostruko veći u odnosu na one žene koje su zdrave tjelesne težine.

– Negativne zdravstvene posljedice zbog inkontinencije su osjećaj fizičke nelagode, miris i sram – tvrdi Taylor Lamerton sa Univerziteta Queensland. To posljedično može utjecati na “fizičku aktivnost, spavanje te intimne odnose”, dodaje.

U pitanju je bila opsežna meta analiza postojećih studija. Proučena ranija istraživanja su sadržala podatke o težini i inkontinenciji a obuhvaćene su 47.293 žene mlađe od 55 godina iz zemalja (Australija, Francuska, SAD, Danska, V. Britanija i Holandija).

Ukoliko imate problem sa gojaznošću i zadržavanjem štetnih toksina u organizmu, slijedeći napitak može vam pomoći u otklanjanju ovih problema.

Osim detokscikacije, napitak pomaže i kod liječenja dijabetesa, visokog krvnog pritiska i kardiovaskularnih bolesti.

Potrebni su vam slijedeći sastojci:

– 1 limun
– šaka peršuna
– 1 rendani đumbir
– 1 kašičica sirćeta
– 1 štapić cimeta ili 1 kašičica cimeta u prahu
– pola litra vode

Recept:
Sve sastojke izmješajte u blenderu. Sok pijte svako veče prije odlaska na spavanje i vrlo brzo ćete vidjeti rezultate.

Izvor: novi.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti