SLOŽNA BRAĆA BALKANSKA: Uzgojili 113 kg kanabisa – BOSANAC komandovao, HRVAT sadio, SRBIN pakovao!

Austrijska policija objavila je informaciju o hapšenju osam članova narko-bande za koje se sumnja da su napravili čak 113 kilograma kanabisa u Beču i Donjoj Austriji.

weed

Ulična vrijednost droge: 1,23 miliona eura. To nije sve: Za potrebe improvizirane plantaže kanabisa članovi bande potrošili su dosta struje i ostali dužni 110.000 eura elektronergetskoj kompaniji.

Policija je saopćila da je vođa bande 48-godišnji državljanin BiH koji je uhapšen još u junu.

Sve je počelo u novembru 2017. godine kada je policija otkrila jak miris kanabisa u kući u gradiću Deutsch-Wagram (Distrikt Gänserndorf), a u podrumu je pronađeno 350 biljaka.

Istražnim radnjama saznalo se da je zasađivanjem kanabisa rukovodio 39-godišnji državljanin Hrvatske koji je u aprilu uhapšen u Beču. Njegov saučesnik, 52-godišnji državljanin BiH, uhapšen je u maju na hrvatsko-slovenskoj granici (na osnovu međunarodnog naloga) i izručen Austriji.

Potom je policija izvela akciju u stanu koji su Hrvat i Bosanac ilegalno iznajmili u Beču: Tom prilikom uhapšen je državljanin Srbije dok je pakovao drogu!

Na kraju je izvedena akcija u skladištu u bečkom Ottakringu, gdje je pronađeno 1.300 biljaka kanabisa, a uhapšen je 31-godišnji Hrvat.

Regionalna policija Donje Austrije saopćila je da su istragom obuhvaćene još tri osobe pod sumnjom za proizvodnju i trgovinu drogom. Svi su prijavljeni tužiocu Korneuburga.

Izvor: radiosarajevo.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti