Bio je omiljeniji lik u djetinjstvu mnogih Jugoslovena, a onda je pokazao pravo lice …

Branko Kockica ostao je junak iz djetinjstva svima koji nisu pročitali ispovijest novinarke magazina ‘Lola’

kockica

Dana 28. novembra, 1974. godine s emitovanjem na jugoslovenskoj televiziji je počela emisija ‘Kocka, kocka, kockica’, koja je obilježila djetinjstvo svima koji su odrastali u Jugi. Glumac Branko Milićević odmah je po početku emitovanja zaradio nadimak Branko Kockica koji nosi i danas, a bio je i zauvijek ostao junak djetinjstva s malih ekrana.

Edukativna emisija s poznatom uvodnom pjesmom ‘U svijetu postoji jedno carstvo’ emitovala se punih 20 godina. Svaka emisija je bila priča za sebe, budući da su nas Branko i Tatatatirci učili o svijetu oko nas, ali i o svim životnim stvarima, koje su objašnjavali na najbolji mogući način. Branko Kockica i njegovi mali prijatelji su nam objašnjavali zašto je važno raditi neke stvari npr. prati zube i jesti povrće.

Branko Kockica ostao je junak iz djetinjstva svima koji nisu pročitali ispovijest novinarke magazina ‘Lola’ koja ga je intervjuisala odnosno pokušala intervjuisati 2016. godine na međunarodnom Dječjem festivalu pozorišta u Banja Luci. Novinarka ga je pitala je li danas teže nasmijati djecu jer im je dostupno puno medija, a Branko Kockica je pokazao svoje pravo lice.

Ovako je to izgledalo.

“Čuveni Kockica zaurla ‘Kakva su to glupa pitanja? To je glupo. Kako ja mogu reći je li lakše ili teže. Vi umišljate da sam ja pedagog. Ja sam samo glumac. Ja nikoga nisam nasmijavao ni učio. Imao sam tekst pred sobom i to sam čitao. Nikoga nisam ispitivao. Što da ti na to odgovorim, u pič … materinu’“, započela je ispovijest novinarka.

“Kolegica krajnje profesionalno nastavlja o obrazovnom programu onda i sada. Kockica i dalje, preobražen u neki gadan lik, drsko odgovara: ‘Ne znam, neću odgovoriti. Morao bih napasti vlast, a ja sam Vladin službenik. Eto, neka ti odgovor bude da ne znam. Odgovori ti meni. Šta bi mi odgovorila na tu glupost? Zaista nemam vremena. Mene je dolazak na ovaj festival unakazio.’ Okreće se prema meni i kaže: ‘Pošalji pitanja na mail. Ne znam kad ću odgovoriti. Mene jedan Nedeljnik jebe. Znaš li ti šta je Nedeljnik? Oni me dvije godine čekaju za intervju. Ali tebi ću odgovoriti jer si iz Republike Srpske, a ja imam poseban osjećaj prema Srbima.’ I nestade. Negdje na sceni”, napisala je i stotinama hiljada djece dokazala da Branko Kockica ipak samo dobro glumi.

Izvor: index.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti