“Sjetite me se”: U Jugoslaviji je bila diva, danas jedva spaja kraj s krajem

“Neki misle da je moje vrijeme prošlo. Režiseri, kolege glumci, pjevači. Napunila sam u ozbiljnim godinama više puta Sava centar i Dom sindikata. Odigrala sam bez problema ulogu u filmu. I sada mogu pjevati, rasplakati, nasmijati”, piše Olivera Katarina (81) koju su italijanski mediji svojevremeno nazvali ‘najoriginalnijim glasom Mediterana’.

No, iako još uvijek nastupa, Olivera jedva spaja kraj s krajem. U intervjuu za časopis ‘Glorija’ otkrila je da mora prodavati namještaj ne bi li preživjela.

“Zbog ponosa ništa ni od koga nisam tražila. Tako je i sada, kada rasprodajem namještaj i uspomene da bi platila račune. Ne želim o tome pričati ni sina ne opterećujem svojim problemima. Neko je davno rekao: ‘Moje siromaštvo je dokaz mog poštenja i dostojanstva'”, kazala je tada glumica i pjevačica koja se proslavila ulogom u filmu ‘Sakupljači perja’.

Na Instagramu, Katarina je objavila osvrt na njen koncert u Sava centru te je dirljivom porukom objasnila zašto je više nema na sceni.

“I sada bih mogla igrati dramsku ulogu, veliku ulogu u pozorištu, snimati istorijske priče i epohe, pjevati narodu. Samo kad bi dali, pozvali i sjetili se”, napisala je nekadašnja zvijezda.

Izvor: pogled.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti