SJEĆATE SE? Piksijev gol sa klupe (VIDEO)

Nekadašnji igrač Crvene Zvezde i reprezentacije Jugoslavije, a tada trener japanske Nagoje, Dragan Stojković Piksi postigao je 2009. godine nesvakidašnji gol.

piksi

Naime, na utakmici protiv Yokohame Piksi je ispucanu loptu golmana Yokohame dočekao ispred svoje trenerske klupe, zahvatio je volejom i poslije leta od nekih 40-ak metara, lopta je uletjela pravo u gol.

Sudija je Piksiju dodijelio crveni karton, nakon čega je proslavljeni as napustio teren uz burne ovacije navijača. Međutim, igrači Nagoye su uskoro primili gol i izgubili utakmicu sa 2 : 1.

Predsednik Evropske fudbalske federacije (UEFA) Michel Platini je putem interneta poslao pismo u kojem je Stojkoviću, između ostalog, čestitao na “najčudesnijem golu” koji je nekadašnji francuski fudbalski “maestro” ikada vidio u svom životu.

“Gospodine Stojkoviću, gol koji ste postigli protiv Yokohame kao trener Nagoye najčudesniji je pogodak koji sam vidio na fudbalskim terenima širom svijeta. Taj gol još više dobija na značaju pošto ste ga postigli sa trenerske klupe obučeni potpuno drugačije od igrača na terenu, u odijelu i cipelama. Žao mi je što vam je sudija nakon toga pokazao crveni karton i isključio vas sa utakmice”, napisao je Platini u pismu. Stojković kaže da mu je i sam glavni sudija čestitao na prelijepom golu i izvinio mu se što mora da ga isključi sa terena.

Priznaćete, gol je bio sjajan …

Izvor: sportskasecanja.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti