Sarađuju li vanzemaljske vrste međusobno?

Gotovo u svim pričama nakon otmica, možemo čuti kako je otmicu izvršila jedna vanzemaljska vrsta. Najčešće to budu mali sivi, veliki sivi, Pledijci, reptili ili neka druga vrsta. U pravilu uvijek bude samo jedna vrsta uključena u jednu specifičnu otmicu. Ipak, u malobrojnim pričama nekih ljudi možemo čuti kako je bilo dvije ili više vrsta vanzemaljskih bića. Ovo je jedna takva priča.

Travis Walton, tada dvadesetogodišnji drvosječa tvrdi kako su ga otele dvije vrste vanzemaljskih bića te kako su te dvije vrste i sarađivale. Nakon završenog radnog vremena, on i njegovih 5 prijatelja sjeli su u kamion i uputili se kući. Bilo je šest sati popodne. Išli su šumskim putem. Iznenada, cijelo nebo oko obližnjeg brda je zasvijetlilo. Čim su se približili ugledali su srebrni disk visine od otprilike 2,5 metara te širine od otprilike 6 metara.

Travis je, valjda iz znatiželje, sam došao tačno ispod objekta koji je lebdio. Nekoliko minuta se nije ništa događalo da bi se najednom počeo čuti zvuk turbine. Iz objekta je onda izašla nekakva plava svjetlost koja je Travisa podigla u vazduh.

Nije se micao. Iznenada, plava svjetlost ga je odbacila 3 metra dalje na tlo. Uplašeni prijatelji su pobjegli jer su mislili da je Travis sigurno mrtav. Nakon 20-ak minuta su se vratili shvativši da su ostavili prijatelja. No, kad su došli na mjesto događaja više nije bilo ni Travisa, a ni NLO-a.

Narednih 5 dana niko nije znao gdje je Travis Walton. Nastala je prava uzbuna te su njegovi prijatelji bili optuženi za ubistvo. Ipak, pojavio se i to gol i dezorijentisan pored lokalne benzinske pumpe u Arizoni. Imao je mnogo rupa u sjećanju ali ono što je ispričao i dalje je nevjerovatno interesantno.

Priča ide ovako:

Nakon što se onesvijestio prilikom dodira s plavom zrakom, probudio se u nekoj vrste kreveta. Iznad njega se nalazilo blještavo svjetlo te je jako teško disao zbog velike vlažnosti vazduha. Mislio je da se već nalazi u bolnici. To je mislio sve dok nije ugledao tri bića koja su bila visine ispod 150 cm s velikim smeđim očima te su izgledala kao fetusi zbog velikih glava. On se prestrašio te je naglo ustao iz kreveta kako bi uzeo neki cilindrični objekt koji je ugledao. Pokušao ga je razbiti kako bi od njega napravio oružje. Nije uspio, ali je nastavio mahati prema bićima. Bića su ga mirno posmatrala te nakon nekog vremena napustila prostoriju.

Nakon još nekog vremena odlučio je pobjeći. Čim je izašao iz prostorije gdje se probudio ušao je u nekakav hodnik te ga je on odveo to jedne velike prostorije. Vidio je stolicu na koju je na kraju i sjeo. Čim je to napravio cijela je prostorija oživjela. Na plafonu su se počele prikazivati zvijezde. Pokušao je pomicati neku polugu ne bi li pomicao zvijezde na plafonu. Ubrzo je shvatio da nema pojma šta radi te je nastavio tražiti izlaz.

Čim je krenuo pojavilo se biće koje je izgledom podsjećalo na čovjeka. Bila je to visoka osoba, s plavim odjelom koja je nosila kacigu. Osoba je imala velike i zlatne oči i ispuštala je čudne zvukove koje Travis nije mogao razumjeti. Travis je tada shvatio da to nije čovjek, barem ne čovjek s planete Zemlje. Rukom mu je taj “čovjek” pokazivao da ga slijedi te je Travis tako i učinio. Vodio ga je do neke prostorije. Usput su prošli kroz hangar pun letjelica sličnih onoj koja je njega otela.

Došavši u tu novu prostoriju ugledao je tri nova bića koja su izgledala poput ljudi. Jedna žena i dva muškarca. Žena mu je zatim pokretom ruke pokazala da sjedne za stol što je on i učinio. Izvadila je nešto što je izgledalo kao maska za kisik te mu je stavila to na nos. Istog trenutka Travis se onesvijestio te se kasnije probudio gol na cesti pored benzinske pumpe. Pogledao je gore i vidio ogroman disk koji je letio iznad njega i koji je sekundu poslije nestao i tu završava fantastična priča Travisa Waltona.

Važno je spomenuti kako je ova priča jako podijelila NLO zajednicu. Mnogi mu ne vjeruju, ali mnogi mu i vjeruju. Njegovi prijatelji su svi prošli detektor laži i koji je potvrdio da niko od njih nije lagao. Travis Walton je čak 10 puta bio na poligrafu te je gotovo svaki put utvrđeno da govori istinu.

Zašto kažem svaki put? Jednom je bio u popularnoj emisiji “Trenutak istine” te je tamo pao na poligrafu.
Ipak, moramo sumnjati u kredibilitet tog testiranja jer je to TV emisija koja je s nekim ciljem išla diskreditovati Travisa Waltona.

Priča je zaista zanimljiva te je jako teško utvrditi istinitost. S obzirom na sve poligrafe i broj svjedoka koji su takođe
sudjelovali na poligrafima, moramo se zapitati govori li istinu.

Izvor: nlomisterije.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti