“Samo da ne rodi dijete muslimana …”: Princeza Diana je znala da će je ubiti ” … Likvidiraće me, planiraju saobraćajnu nesreću!”

Prošlo je gotovo dvadeset godina otkako je princeza Diana poginula u saobraćajnoj nesreći u pariškom tunelu Pont de L’Alma i britansko pravosuđe provelo je zaista opširnu istragu.

klempo

Službeni uzrok smrti je neoprezna vožnja Henrija Paula, a svemu su doprinijeli papparazzi koji su progonili nesretnu princezu i njenog dečka Dodija Fayeda pariškim ulicama. Vozač limuzine Paul bio je pijan, imao je čak pet puta više alkohola u krvi nego što je dopušteno, a istraga je zaključila da bi Diana i Fayed preživjeli nesreću da su bili vezani.

Zaista nesretni splet okolnosti na kraju je odnio tri života, ali je donio i mnoštvo teorija zavjera. Kako napominje Daily Beast, sama kraljica je, onako usput, dobacila da je Diani neko podmazao kočnice. Tokom istrage je objavljeno i Dianino pismo poslano batleru Paulu Burrellu krajem 1993. godine, nekih desetak mjeseci nakon objave razlaza Diane i Charlesa.

“Evo sjedim za stolom u oktobru i samo želim imati nekoga da me zagrli i ohrabri me pa da mogu ostati snažna i uzdignute glave. Ova faza mog života je najopasnija zato što moj suprug planira saobraćajnu nesreću. Kvar na kočnicama bi osigurao ozbiljnu povredu glave i time bi imao odriješene ruke da oženi Tiggy. Camilla mu je samo izlika za sve. Taj čovjek nas sve samo iskorištava.”

diana1

Tajna malih torbica princeze Diane – zašto ih je nosila Mohamed Fayed, Dodijev otac, tvrdio je da iza ubojstva stoji princ Phillip koji je naredio tajnoj službi MI6 ubistvo Diane i Dodija kako par se ne bi vjenčao i na kraju imao dijete muslimana. Tokom istrage je Lucia Flecha de Lima, supruga nekadašnjeg brazilskog ambasadora u Velikoj Britaniji izrazila je popriličnu dozu skepse i nije baš previše vjerovala u priču o Dianinom strahu za vlastiti život. “I dalje ne vjerujem. Paul Burrell sposoban je savršeno dobro oponašati Dianin rukopis. Ne vjerujem da je živjela u strahu za vlastiti život, a posebno da bi joj prijetnja bio Charles, budući kralj vaše države”, ispričala je ona tokom ispitivanja. Privatne istrage upozoravale su na brojne nelogičnosti tokom spašavanja Diane nakon prometne nesreće pa je tako novinar Jon Conway otkrio transkript poziva doktora Jean-Marca Martina, doktora hitne pomoći koji je došao na mjesto nesreće, gdje doktor tvrdi da su dvije osobe teško porijeđene te da nije bilo povreda toraksa. Upravo je teška povreda toraksa bila pogubna za Dianu nekoliko sati kasnije. Druga neobična činjenica je to što je hitnoj trebalo čitavih 17 minuta da iziđu ne teren od upućivanja prvog poziva. Trebalo je još sat vremena da izvuku Dianu iz olupine automobila što samo po sebi nije neobično, ali tokom prebacivanja u bolnicu su se kola hitne pomoći zaustavila na nekoliko minuta što je mnogima bilo iznimno sumnjivo. Martina su čak i policajci pitali ima li bilo kakve istine u tvrdnjama da je namjerno kasnio s odlaskom u bolnicu.

“Morali smo saznati zašto joj je naglo pao krvni pritisak. Bojali smo se da će joj se srce zaustaviti i jako je teško oživljavati pacijenta u takvim uslovima dok se kola hitne pomoći kreću”, odgovorio je Martino. Conway je rekao i da mu je bilo neobično što su za Paula rekli da je imao pet puta više alkohola u krvi nego što je dopušteno francuskim zakonima te da se Paul ponašao savršeno normalno na svim snimkama sigurnosnih kamera.

“Vidite ga kako prolazi kroz vrata, vidite kako veže vezice na cipelama. Da je imao pet puta više alkohola bi smrdio po alkoholu i nema šanse da bi neko sjeo u auto s njim”, priča Conway za Daily Beast. Jedini preživjeli nesreće bio je Trevor Rees-Jones koji se cijelo vrijeme branio govorio da se ne sjeća ničega što se dogodilo te večeri. Zanimljivo je da je još jedan svjedok tragične nesreće povezane s Dianom dobio totalnu amneziju. Naime, rašireno je vjerovanje da je princeza imala vezu s Barryjem Mannakeejem, oficirom kraljevskog osiguranja koji je poginuo u motorističkoj nesreći nakon što je njihova veza razotkrivena.

“Imala sam 24 godine kad sam se duboko zaljubila u jednog čovjeka koji je bio dio svega ovoga. Razotkrili su nas i njega su izbacili. Najteži udarac u životu bila je njegova smrt”, otvoreno je prepričavala svoju izvanbračnu avanturu princeza na nedavno otkrivenim snimkama s instruktorom govora Peterom Settelenom. Settelenu je otkrila princeza da je kraljevska porodica znala za njenu ljubav, ali nikad nisu imali neke konkretne dokaze za bilo što.

“Nisam se smjela igrati s vatrom, ali jesam i opekla sam se. Poginuo je u saobraćajnoj nesreći tri sedmice nakon što je otišao. On mi je bio najveći izvor zabave u životu”, rekla je princeza za nesretnog Barryja.

Izvor: haber.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti