Prije Smaka svijeta, Vatikan će zaroniti u more

U nedavnom obraćanju svojim sljedbenicima koje je samo u prvih nekoliko dana prikupilo preko 100.000 pogleda, rabin Alon Anava iz Safeda podijelio je zapanjujuće učenje iz mistične jevrejske tradicije koje govori o epskoj propasti Vatikana na kraju svijeta

Ova tradicija kaže da su se, kad se egipatska vojska utopila u Crvenom moru, zlato i dragulji koji su bili pričvršćeni za kočije, djeca Izraela bez ikakvog napora izbacila na obalu. I sada, prema proročanstvima, ciklus bi se trebao ponoviti u drugoj istorijskoj fazi, samo će ulogu faraona igrati Vatikan.

Da biste razumjeli bit ove eshatološke teme, trebate se vratiti drevnim tekstovima koji govore o stvaranju svijeta. Dakle, prema tradiciji, prije je na Zemlji postojao samo jedan kontinent, koji je za vrijeme Potopa otišao pod vodu, a zatim se na njegovom mjestu pojavilo sedam kontinenata. Ali Rim je izuzetak u ovom usponu zemlje.

U raspravi Sinedrion 21a, Talmud piše da je, kada se kralj Salomon oženio faraonovom kćeri, anđeo Gabriel spustio trsku u more oko koje se zemlja počela okupljati. Na kraju se tako pojavila zemlja na kojoj je kasnije sagrađen Rim. Ali, kao što je zapisano u kabalističkoj knjizi Chesed L’Avraham (Abrahamova dobrota), anđeo će prije Smaka svijeta izvući ovu trsku iz vode, nakon čega će Rim opet zaroniti u morske dubine.

Alon Anava kaže: “Sve su posude Svetog Hrama sada u Rimu. Tit je sve uzeo. Jedino što nije mogao pronaći bila je Arka. Kovčeg je skriven. Ali ostatak su Rimljani uzeli kao trofeje i sada je sav pribor za hram skriven u riznicama Vatikana. Kao što je zapisano u drevnim knjigama, dolaskom Mesije, anđeli će izvući trsku koja tvori Rim i Rim će zaroniti u more. A šta će biti s trofejima koje su Rimljani odnijeli iz Hrama? Posuđe će plutati i ostati plutati dok ih djeca Izraela ne pokupe.”

Priča o anđelu koji je trsku ispustio u more, nakon čega se oko njega pojavljuje zemlja – to je, naravno, alegorija, objašnjenje porijekla Apeninskog poluostrva drevnim pastirima. Pogađati šta ova alegorija zaista znači je nezahvalno i beskorisno zanimanje, budući da su moderni geolozi u razumijevanju strukture svijeta napredovali ne više od Papuanaca iz Nove Gvineje. Iako, da budem iskren, Papuanci znaju puno više od geologa o strukturi svijeta. Ipak, i dalje pokušavamo sve nekako objasniti.

Video snimak planine Mount Hood u Oregonu i jednog od stratovulkana na Cascade Mountain, rodno je mjesto izraza “leteći tanjiri”. Po prvi puta u modernoj povijesti, istoriji su tačno tamo, jer je kasnije mnogo puta viđena situacija kada NLO ulazi u planinu punom brzinom.

Ne znamo šta “Marsovci” imaju unutar vulkana, ali nekako imaju određeni uticaj na erupcije: čim se vulkan počne buditi – stiže NLO u obliku “štapa”, ulazi u vulkan – i vulkan opet spava.

Pa kako biste trebali nazvati ovo, da li taj NLO liči na trsku, kao u gore navedenom proročanstvu? Veliki leteći svemirski štap od nepoznatog metala?

Ipak, generalna poruka Talmuda je jasna. Italija je zemlja vulkana i sjedeći na bačvi s barutom, Italija gotovo mirno spava. NLO-i u obliku šipke ali i mnogi drugi NLO-i, zaglavili su u lokalnim vulkanima. A ti su se vulkani nekako počeli lediti.

Nešto slično danas koriste graditelji u fluidnom tlu – prilikom gradnje tunela ili rudnika. Kada je potrebno ojačati tlo oko građevine, ono se smrzne do stanja vječnog leda.

Šta reći za NLO koji se spušta u vulkane? Malo je vjerovatno da su takvi vulkani hladni, ali opet – postoje i neki drugi fizički principi, ali ti principi ne utječu na univerzalni zakon uzroka i posljedice: u dobrom scenariju Vatikan će se utopiti u Sredozemnom moru, u lošem će se utopiti u lavi.

Sada, ako pogledate proročanstva jevrejskih mistika u ovom vremenu, prije Smaka svijeta, “Marsovci” će ili ukloniti svoje NLO-e kako bi započeli novi ciklus na Zemlji ili će na njih nekako uticati Mesija čijim će dolaskom “Marsovci” biti evakuisani na neku drugu planetu na koju će sa sobom ponijeti svu vrijednu opremu.

Izvor: fx-files.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti