Rezultati istraživanja: Lenjin je umro od sifilisa

Vođa Oktobarske revolucije Vladimir Ilič Lenjin nije umro od posljedica atentata, kako je u zvaničnoj istoriografiji prikazivano, već od sifilisa, tvrde izraelski doktori u stručnom časopisu “Evropski neurološki glasnik”

Naučnici su do ovog zaključka došli proučavanjem izvještaja ljekara koji su brinuli o boljševičkom vođi.

“Kada uzmete Lenjinov zdravstveni karton, izbrišete njegovo ime i date ga neurologu, koji je stručnjak za infektivne bolesti, odmah će vam reći – sifilis”, izjavio je jedan od autora studije Vladimir Lerner.

Prema doktorima, Lenjin se zarazio sifilisom prije 1917. godine, odnosno prije povratka u Rusiju i Oktobarske revolucije, u vrijeme dok je putovao po Evropi.

U tekstu se podsjeća da se “šuškalo” da Lenjin pati od polne bolesti i da zbog toga nije imao potomke iz veze sa Nadeždom Krupskom. Iz medicinskih izvještaja proizilazi da su doktori pred njegovu smrt, koja je nastupila 1924., sumnjali na sifilis i da su mu prepisivali lijekove koji se koriste isključivo protiv te zarazne polne bolesti. Osim toga, Lenjin je imao jasne simptome sifilisa kao što su povremena oduzetost, bolovi u glavi i mentalna slabost, s povremenom kratkom aktivnošću.

U biografijama vođe Oktobarske revolucije, koje su pisane na Zapadu, navodi se da je dva puta od doktora tražio da mu daju otrov.

“Lenjinolozi” tvrde da je, ipak, jedina mogućnost da se sa sigurnošću ustanovi od čega je umro vođa svjetskog proletarijata ispitivanje uzorka njegovog mozga.

Izvor: treceoko.rs/pozitivno.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti