Razveli su se prije 20 godina, ali mu je nakon toliko vremena POMOGLA na način kako nijedna bivša ne bi!

Mary Ziegler i Bill Henrichs imali su samo 14 godina kada su se počeli zabavljati, a odmah nakon što su napunili 18 godina odlučili su se vjenčati.

bubreg1

Međutim, nakon 24 godine braka su se razveli.

Iako nisu savršeni ljubavni par, ispostavilo se da su medicinski ipak savršena kombinacija.

Uprkos razvodu, dogovorili su se da nikada neće dozvoliti da to utiče na njihovu djecu. I to su ispoštovali.

Prošlo je skoro dva desetljeća od razvoda, a Mary i Bill su i dalje vrlo bliski, iako je njihova nova veza naišla na potpuno iznenađujući obrt u februaru kada je Bill počeo imati probleme s bubregom uzrokovane dijabetesom.

Kada su doktori Billu rekli da mu je potrebna transplantacija, desetine njegovih prijatelja i članova porodice bilo je testirano kako bi se utvrdilo može li mu neko pomoći.

Kao jedini kompatibilni donor naznačena je njegova kćerka, ali doniranje bubrega bi se teško izvelo jer je odgajala vlastitu djecu.

Ziglerova nije mogla podnijeti ideju da njena kćerka mora prolaziti kroz proces transplantacije pa je odlučila poslušati svoju intuiciju i otići se testirati, iako nije u rodu s Billom.

Potpuno iznenađujuće, ispostavilo se da je ona savršeno kompatibilna za njegovu krvnu grupu.

Nakon odluke da svom bivšem mužu donira bubreg, par je prošao kroz cijeli proces transplantacije i sve je prošlo u savršenom redu.

I unatoč tome što je ova njena gesta skrenula pažnju javnosti, Ziglerova uopšte ne želi nikakve zasluge.

– Ako naša priča uspije promijeniti odnos neke osobe prema bivšem, onda je sve vrijedilo. Za mene to čak nije ni bilo nešto o čemu je potrebno da se odlučuje. To je bilo kao da me je pozvao da mu pomognem da zajedno sakupimo opalo lišće. To je način na koji ja gledam na sve to – izjavila je.

Izvor: magazin.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti