PROVJERITE jeste li među njima: 6 beauty grešaka koje žene često rade

Često samo iz navike radimo pogrešne stvari u ritualu uljepšavanja zbog kojih rezultat na kraju nije takav kakav bismo željele. Provjerite griješite li u nečemu od ovoga

makeup

#1 Puder odmah nakon kreme

Pogreška koju često činimo, pogotovo kad nam se jako žuri, jest da odmah nakon nanošenja kreme stavljamo tekući puder. Time koža nema priliku da upije kremu, krema ostaje na površini, a time se tekući puder teško ravnomjerno nanosi.

Osim toga, krema ga prorijedi pa puder ne pokriva i nije postojan koliko bismo željeli.

Bolji način: Nakon nanošenja kreme pričekajte nekoliko minuta pa potom stavite tekući puder. Za to vrijeme možete se istuširati ili obući. Ako vam se jako žuri, kremu možete lagano osušiti kuhinjskim ubrusom.

#2 Oblikovanje obrva preblizu ogledala

Kad se previše usredotočimo na svaku dlačicu koja nam smeta i koristimo ogledala koja povećavaju kako bismo bolje vidjeli male dosadnjakoviće, često zaboravljamo oblik obrve. Rezultat toga su neravnomjerno oblikovane obrve.

Bolji način: Potražite veće ogledalo u blizini prozora, odmaknite se dva koraka i dobro pogledajte oblik lica i obrva. Obrve moraju biti u skladu s oblikom i crtama vašeg lica. Zatim se približite ogledalu i započnite s čupanjem dlačica. Kad ih odstranite nekoliko, ponovo stanite dva koraka od ogledala i provjerite simetriju obrva. Postupak ponovite više puta.

#3 Balzam za kosu nanosite po cijelom tjemenu

Kako nanosite balzam za kosu? Isto kao i šampon, najprije na tjeme, a zatim i na vrhove? Takvo nanošenje nema smisla jer je kosa uz korijen zdrava i jača od kose na vrhovima, koja može biti isušena i oštećena. Osim toga, bez potrebe trošite više balzama i opterećujete kosu uz korijen. To pogotovo vrijedi za prirodno tanju i masniju kosu za koju je balzam uz korijen sasvim suvišan jer će kosa izgledati još masnija.

Bolji način: Balzam nanesite od visine ušiju prema dole. Tako će vaša kosa dobiti na volumenu, a uz je to nećete morati tako često prati.

#4 Parfemišete odjeću

Parfem na odjeći ostavlja mrlje, dok vlakna odjeće mogu promijeniti njegov miris. Parfemi su namijenjeni upotrebi na koži na kojoj toplina i miris osobe dopunjuju njegovu namjenu i stvaraju jedinstven miris.

Bolji način: prije nego se obučete, stavite malo parfema na jednu ili dvije tačke na kojima osjećate svoj puls – na vrat, iza ušiju … Nakon nanošenja nikako ne trljajte dlanovima jer će to uništiti molekularnu strukturu parfema.

#5 Zaboravljate na vrat

Često njegu posvećujemo samo licu dok vrat u potpunosti zaboravljamo. Koža vrata može biti tanja od kože lica, brže gubi elastičnost, a na njoj se brže pojavljuju znakovi starenja kao što su bore i pigmentacijske mrlje.

Bolji način: Kada nanosite dnevnu kremu ili kremu za sunčanje sa zaštitnim faktorom, nikada nemojte stati na bradi. Uvijek dobro namažite vrat i dekolte, a možete namazati i ruke koje su takođe osjetljiv i najizloženiji dio tijela. Nije nam potrebna posebna krema za vrat i dekolte – vaša dnevna ili noćna krema bit će dovoljne.

#6. Krema na podbuhlim očima

Budite li se često s natečenim i podbuhlim očima? Jedan od faktora koji uzrokuje zadržavanje vode ispod očiju i stvaranje iritirajućih jastučića je previše soli u vašoj ishrani. Nikako nemojte posegnuti za kremom za oči jer ima sastojke koji zadržavaju vodu u koži, što je upravo i vaš  problem.

Bolji način: Ako je koža oko vaših očiju ujutro natekla, upotrijebite hladne obloge. Obloge držite na očima 10 do 15 minuta, ako je moguće, te nakon toga možete koristiti gel za oči, po mogućnosti onaj koji sadrži kofein. Ako su vaše oči natekle, crvene i svrbe, pogotovo u proljetno vrijeme, posjetite dermatologa jer postoji mogućnost da imate alergijsku reakciju na biljke u cvatu ili na neki od sastojaka proizvoda koje upotrebljavate.

Izvor: grazia.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti