Priča o najpoznatijem YU braku: Ona je imala 21 a on 22 godine!

Jedan od najpoznatijih brakova u Jugoslaviji, koji je podigao veliku medijsku buku, bio je onaj između tada najbolje rukometašice svijeta, Svetlane Kitić i fudbalera mostarskog Veleža, bivšeg selektora fudbalske reprezentacije BiH Blaža Sliškovića.

Njihov brak je 1980. bio prava medijska senzacija, a trajao je samo četiri mjeseca.

Prije 36 godina jugoslovenski mediji najavili su da će u Olimpijskom selu u Moskvi, tokom Olimpijskih igara, biti sklopljen brak između poznatih sportista, ali taj plan je pokvarila činjenica da su fudbalski turniri bili raštrkani po cijeloj teritoriji nekadašnjeg SSSR-a, pa je i domaća reprezentacija prve četiri utakmice igrala u Minsku, 700 kilometara daleko od Moskve. Vjenčali su se poslije Olimpijskih igara. Ona je imala 21, a on 22 godine. Na svadbi je bilo više od 500 zvanica.

bs2

Mediji su pomno pratili šta se dešava s poznatim sportskim parom, jer su u čitavu priču ušli bez velikog razmišljanja, naglo i nepromišljeno. Kako je kasnije Svetlana Kitić ispričala, razlog za rekordno brzi razvod bio je taj što je Slišković htio da je zadrži u kući.

– Oboje smo bili puni sebe, oboje smo bili mlade perspektivne zvijezde. On je htio da me zadrži u kući da rađam djecu i kuham, a ja nisam bila, niti sam sada, taj tip žene. Kada sam odlučila da se raziđemo, pobjegla sam kroz prozor jer je pod u Blaževoj kući jako škripio. Niko nije znao da sam otišla, samo su ujutru vidjeli da me nema. Blaž je došao u Tuzlu da se pomirimo, ali ja sam bila, kao što sam i sada, veoma tvrdoglava – rekla je Svetlana Kitić koja ističe da su njih dvoje sve do danas ostali odlični prijatelji, da se često čuju i pomažu jedno drugom.

Izvor: 24sata.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti