Priča o misterioznoj reinkarnaciji: Žena koja je živjela u drevnom Egiptu

Vjerujete li u reinkarnaciju? Zanimljivo je da ima puno slučajeva širom svijeta gdje se pojedinci tačno sjećaju ko su bili u “prošlom životu”.

Ipak, jedna od najfascinantnijih priča o reinkarnaciji je ona o Dorothy Eady, ženi koja je tvrdila da bila faraonovoa ljubavnica i sveštenica u prošlom životu – prije nekoliko hiljada godina.

Dorothy je rođena 1904. godine u predgrađu Londona. Kada je imala oko 3 godine, ona je pala i ozbiljno povrijedila glavu. Ljekari su je proglasili mrtvom, ali ona se čudom probudila i tada se njen život promijenio zauvijek. Ona se nije ponašala kao normalno trogodišnje dijete i njeni roditelji su to primjećivali. Dorothy je nekoliko puta tražila od svojih roditelja da je odvedu kući u Egipat, nekoliko hiljada kilometara od predgrađa Londona.

Ona je bila ubijeđena da je u prošlom životu živjela u Egiptu, zemlji faraona. Ne samo da se sjećala ko je bila već je ispričala i nevjerovatne detalje iz vremena kada je bila egipatska sveštenica.

Prema njenim navodima, ona je bila žena po imenu Bentrešit. Živjela je i služila na dvoru faraona Setija.

Mlada Dorothy je izluđivala svoje roditelje, a njene radikalne promjene ponašanja niko nije mogao da objasni. Jednom prilikom je Dorothy gledala stare slike hrama Seti I i navela da je to njen dom. Ona je rekla kako joj nije jasno zašto nema drveća i bašti oko hrama, ali je bila sigurna da je to pravo mjesto.

Roditelji su je jednom prilikom odveli u Britanski muzej u Londonu. Čim je ušla u muzej, privukle su je mumije iz drevnog Egipta i statue drevnih egipatskih bogova i boginja koje je počela nekontrolisano da ljubi.

Kada je imala 15 godina, Dorothy je počela da izučava istoriju Egipta i tada je imala prvi lucidni san o faraonu Setiju I. Taj magični susret je izazvao lavinu sjećanja o njenom prošlom životu, a ona je počela da sastavlja slagalicu svoje reinkarnacije.

Uspomene, snovi i znanje o drevnom Egiptu su doveli do toga da se Dorothy odrekla hrišćanske religije i prigrlila staru politeističku religiju drevnog Egipta.

Ona je bez problema naučila egipatske simbole i hijeroglife. Rekla je kako nije učila nov jezik, već da se prosto prisjećala jezika koji je nekad znala.

Tokom 1932. godine se preselila u Egipat gdje je živjela sa svojim mužem, Emanom Abdelom Megidom, egipatskim studentom kog je upoznala u Engleskoj. Kada je stigla u Egipat, Dorothy je poljubila zemlju znajući da je konačno kod kuće i da će tu i ostati.

Zatrudnila je i rodila sina kog je nazvala Seti. To je razlog zašto su je još nazivali i Om Seti, što u prijevodu znači majka Setija.

Nastavila je da sklapa slagalicu o svom prethodnom životu, a u tome joj je pomagao duh po imenu Hor-Ra.

Saznala je da je rođena u hramu Setija, gdje je postala sveštenica. Ona je kasnije upoznala faraona Setija I i zaljubila se u njega, ali taj odnos nije imao sretan kraj.

Zatrudnila je, ali joj je rečeno da ne smije da rodi to dijete jer bi to bila velika uvreda za boginju Isis, pa je natjerana da izvrši samoubistvo.

Dorothy je godinama pomagala arheolozima u istraživanjima, dokazujući da je njena priča stvarna. Preselila se u Abidos 1956. godine, a tamo je postala poznata kao Om Seti.

Jednom prilikom, kada je posjetila hram Setija, glavni istraživač Odjeljenja za antikvitete je odlučio da testira njeno znanje o prošlosti kako bi otkrio da li je njena priča stvarna.

On ju je postavio blizu slika na zidu u potpunoj tami i pitao je da kaže šta se nalazi na slikama na osnovu svojih sjećanja. Odgovori su bili fascinantni.

Niko na svijetu nije vidio te slike prije toga, a Dorothy ih je identifikovala bez problema i još pomenula slike koje nisu pronašli.

Prevela je brojna umjetnička djela koja mnogi arheolozi nisu mogli i njeno znanje je u velikoj mjeri pomoglo arheolozima koji su radili u Abidosu.

Arheolozi su je pažljivo slušali kad god je govorila, pa su tako na osnovu njenih riječi zaključili da se izgubljeni grob kraljice Nefertiti nalazi u Dolini kraljeva, blizu Tutankamonove grobnice.

Svakog dana je išla u hram da se moli. Tokom rođendana Isis i Ozirisa, ona je organizovala slavlja i ceremonije kao što se to radilo prije nekoliko hiljada godina.

Dorothy Eady, tj. Om Seti, jednom prilikom je rekla da je živjela u hramu Seti okružena predivnom baštom.

Arheolozi su jednog dana iskopali veličanstvenu baštu kakvu nikada nisu videli u Abidosu, a bašta se nalazila upravo tamo gdje je ona rekla da se nalazi.

Njeno znanje i njene izvanredne sposobnosti su dokaz da reinkarnacija zaista postoji.

Dorothy je umrla 21. aprila 1981. godine ali se postarala da je se lokalni stanovnici sjećaju.

Izvor: webtribune.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti