PREŽIVIO POGUBLJENJE: Sjeo na stolicu za izvršenje smrtne kazne, a onda se dogodila šokantna stvar! Injekcija je …

Doyle Lee Hamm (61), zatvorenik iz Alabame (SAD) “preživio” je izvršenje smrtne kazne. Međutim, njegov advokat kaže da je Hamm pretrpio jaku bol dok su bezuspješno pokušavali da mu pronađu venu u koju bi uveli smrtonosnu injekciju.

doyle1

Tvrdi da su njegovog klijenta bezuspješno ubadali u prepone, zglobove i u donji dio noge. Hamu je zato pogubljenje odloženo.

Ham se borio s limfomom, a trebalo je da bude pogubljen u četvrtak zbog ubistva Patricka Cunninghama 1987. godine. Pogubljenje je prekinuto u 23.30 sati jer je zaključeno da ne mogu da mu nađu venu i da pogubljenje neće moći da bude izvršeno prije roka koji je bio do ponoći.

“Oni su bili kao mesari, moj klijent je trpio strašnu bol”, tvrdi Hammov advokat Bernard Harcourt.

Ham je osuđen prije 31 godinu jer je tokom oružane pljačke ubio Patricka Cunninghama koji je radio noćnu smjenu u motelu. Hamm je sve priznao policiji pošto su dva njegova pomagača svjedočila protiv njega u zamjenu za manju kaznu. Harcourt je nakon odloženog pogubljenja objavio fotografiju s Leejevim bratom.

doyle2

Jennifer Ellis, američka advokatica je objasnila kako postoji mogućnost da se zatvorenik opet pogubi, ako preživi prvo pogubljenje.

“Država će tražiti pravo da opet sprovede pogubljenje, a advokat će tvrditi da bi to bilo okrutno i neobično. Sve to može da završi na vrhovnom sudu koji onda odlučuje. Bez obzira na odluku suda, osoba ne može biti oslobođena. Ako sud odluči da smije da živi, smrtna kazna se preinači u doživotnu kaznu zatvora”, kaže Elis.

Izvor: koktel.org

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti