PRESEDAN! Miss Njemačke izgleda kao ‘avion’, ali ima ‘malo više’ godina

Dolaze neka nova vremena!

misica1

Izbor za Miss Njemačke ovog puta iznenadio je mnoge. Pobjednicom je proglašena plavokosa ljepotica koja spada u grupu nešto “starijih”, makar kada je ova vrsta takmičenja u pitanju.

Mis Njemačke zove se Leonie Charlotte von Hase i sa 35 godina starosti je postala najstarija misica u dugoj istoriji ovog takmičenja.

“Ovo je noć jakih žena”, izjavila je ova 35-godišnjakinja primajući lentu i krunu na pozornici.

Ujedno, Leonie je i prva majka koja je ponijela ovu laskavu titulu. Ona ima trogodišnjeg sina, rođena je i odrasla u Namibiji, studirala je marketing i živjela je u Atini, Londonu, Milanu i Berlinu. Ima plavu kosu i zelene oči i zaista izgleda kao ‘avion’, kako su mnogi na društvenim mrežama komentarisali.

Zanimljivo je da se žiri koji je odlučivao o tome ko će svijetu predstavljati njemačku ljepotu sastojao isključivo od žena.

Kad je riječ o ovom takmičenju, pravila su se malo promijenila. Organizatori kažu da je ideja da Miss bude savremena žena sa stavom, koja je prisutna na društvenim mrežama i koja predstavlja uzor drugima.

misica2

Da je zaista došlo do premjena u kriterijumima, svjedoči i podatak da se od sada takmičarke više ne predstavljaju u kupaćim kostimima, već u večernjim haljinama i ležernoj odjeći.

Izvor: mondo.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti