Istinite ispovijesti vlasnika mačaka: “Kako smo otkrili da nas varaju i žive dvostruke živote!”

Junaci ove priče su Mihajlo, Bubi i Didi, mačke koje ne mogu biti vjerne jednoj porodici …

Mačke su, moramo to priznati, poznate po tome da znaju voljeti više porodica. Odnosno, da mogu živjeti s više porodica. U svakoj imaju drugo ime, dopuštaju da ih maze i hrane i vole. No, kad vlasnici shvate da prevarant vodi dvostruki život, obično se jako rastuže. Na takve smo priče naletjeli u jednoj Facebook grupi.

– Znači, ja ne vjerujem. Tačno sam pretpostavljala. Gospodin je našao novu zamjensku porodicu. Nema ga kući danima, zovem, tražim, ništa. Komšije kažu vide ga tu i tamo. U ulicu su se, dvije kuće od nas, prije par sedmica doselile nove komšije iz Zagreba, stariji bračni par. Nikako da ih upoznam. I danas sretnem čovjeka, pitam ga: “Oprostite, da li ste možda kod vas u dvorištu viđali jednog žutog mačka, tražim ga danima?” Kaže on: “Dođite sa mnom” – započinje svoju objavu vlasnica mačka, koja je do tog trenutka vjerovala kako je svog ljubimca zauvijek izgubila. 

– A u dvorištu kod njih, izvaljen, leži gospodin Mihajlo. Hrane ga od kad su se doselili, stavili mu ampulu protiv buha. Kažu jako je kulturan mačak, u njemu je neki dobri duh. Pitam ih jeste li možda bili odsutni par dana, kažu jesu. E rekoh, tih dana kad vi niste bili tu, on je dolazio kući na klopu, čim ste se vratili, njega nema. Tako se gospodin Mihajlo maknuo od nas, Katje i napornog psa i uživa s dvoje penzića. Sad sam ga donijela kući, pojeo je Felix i već gleda vrata. Baš sam žalosna – napisala je vlasnica. 

Tom je objavom privukla brojne komentare. Neki saosjećaju, drugima je smiješno, treći opet imaju ista iskustva.

– Moj Bubi je takav. Doslovno moram po njega otići i donijeti ga kući. Bude par dana i zbriše kod druge porodice. Ovako se vraćao kući, a sad moram po njega – napisala je jedna žena.

Druga je dodala:

– E ne vjerujem! Ista situacija! Ja sam očajna! Moja Didi se preselila kod komšija koji samo ljeti dolaze, maze je, hrane, danas mi se pohvalili kako noću spava između njih! Svrati kući svaki drugi dan, “zašora” cimericu, frkće na mene, reži i grebe kad je idem pomaziti, monstrumica!

Ali čovjek se ne može ljutiti na mačke, zar ne?

Izvor: jutarnji.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti