Predstavljen potpuno providan automobil

Kompanija “TRW” predstavila je na sajmu automobila u Frankfurtu providni automobil. Limuzina sa akrilnim tijelom je izrađena da bi kompanija mogla najbolje da predstavi svoje sigurnosne tehnologije, koje su obično dobro skrivene iza karoserije.

Kad se gleda spolja, mogu se vidjeti sistemi za vazdušne jastuke, sistemi za kočenje i upravljanje automobilom, a tu je i auto-pilot.

Senzori ugrađeni u automobil prikupljaju podatke u rasponu od 360 stepeni.

“U narednih 10 godina, sigurnosni sistem će postati pametniji u skladu sa naporima za smanjenjem broja nesreća sa smrtnim posljedicama u svijetu”, rekao je John Plant, predsjednik i izvršni direktor “TRW Automotive”.

“TRW” smatra da će za 10 godina skoro svi automobili biti opremljeni tehnologijom koja može pratiti, kalkulisati i preduzimati odgovarajuće mjere za bilo koji scenario koji može da se dogodi na putu.

“TRW Automotive” je dobavljač automobilskih sistema, modula i komponenti za proizvođače kao što su “Ford”, “General Motors”, “Toyota” i “Mercedes-Benz”.

Iako providni automobil može da izgleda atraktivno, teško je povjerovati da ćemo ga uskoro vidjeti na saobraćajnicama širom svijeta.

Integralni članak pročitajte na: http://www.haber.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti