Pravilo “dvije minute” koje vam popravlja život – neizmjerno

Stres najčešće dolazi kao posljedica malih stvari koje nismo napravili na vrijeme i sad ih se nagomilalo toliko da stvarno ne znamo šta da radimo … e, pa isprobajte ovo

free1

Stres nas lagano ubija, no kad malo bolje analiziramo situaciju, shvatit ćemo da smo ga nakupili najviše na sitnicama, svakodnevnim stvarima koje jednostavno nismo napravili na vrijeme i kad su nam se nakupile na hrpu postale su – velik problem.

Zanimljivu teoriju izložio je jedan od autora na Quori, a nazvao ju je – pravilo dvije minute.

Naime, naš mozak loše donosi odluke jer one obično znače promjene, što instiktivno svi izbjegavamo, pa je najbolje jednostavno izbaciti što više mogućnosti donošenja odluka koje bi odgađanjem postale trajan problem.

Kako? Jednostavno – sve ono što možete napraviti u manje od dvije minute, napravite odmah!

Evo par primjera koji će vam dokazati da je pravilo dvije minute nešto što će vam život promijeniti na bolje, i to odmah:

Neoprano posuđe – ako ga operete ili spremite u mašinu odmah nakon obroka, nema gomilanja posuđa koje će vam u jednom trenutku oduzeti puno vremena i nerava.

Uredne prostorije – kad se presvlačite, odmah spremite odjeću koju ste skinuli na mjesto u ormaru, jednako tako i cipele … ukratko, sve što koristite spremite nakon upotrebe ODMAH, i neće više biti beskrajnog subotnjeg spremanja kuće.

Odgovaranje na mailove – ako ste ga pročitali, odgovorite odmah, nemojte ga ostavljati za kasnije jer će ih u jednom trenutku biti deset, petnaest, dvadeset … znate i sami kako to ide.

Telefonski razgovori – bolje ga je riješiti odmah nego reći da ćete nazvati sagovornika za 5, 10, 30 minuta. Ako produžite razgovor za dvije minute, u 99 posto slučajeva neće biti potreban još jedan, dva, tri …

Sve u svemu, malo samodiscipline napravit će pravo čudo za kvalitetu vašeg života, stoga, isprobajte pravilo dvije minute – sada!

Izvor: metro-portal.rtl.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti