POTPUNO NEOBJAŠNJIVO: 10 zagonetnih fotografija koje bude čudnu jezu

Kaže se da slika vrijedi hiljadu riječi, no ponekad je teško razdvojiti činjenice od priče. Pogotovo kad su dokazi slabi, a mašta se raspojasa.

Priče koje prate ove fotografije nije lako shvatiti, čak i ako ne zvuče uvjerljivo niti vjerovatno.

Od početka vremena čovjek je svjedok čudnom i neobjašnjivom. Bez aparata ili smartphonea za hvatanje tih trenutaka naši bi preci uklesali u kamen to što su vidjeli. Na našu sreću, danas imamo tehnologiju koja vidi ono što je ljudskom oku skriveno. Na primjer …

Neki otac snima fotografiju svoje kćerke jednog popodneva, dok su zajedno vani i nema nikog drugog oko njih. No, kad je razvio fotografiju, nekoliko koraka iza njegove male djevojčice stoji čovjek u svemirskom odijelu. Odakle se stvorio?

Ili, što kažete na tajanstvenu staricu koja mirno fotografiše haos koji je uslijedio nakon pucnjeva kobnog dana u Dallasu 22. novembra 1963. godine kad je ubijen John F. Kennedy? Postoje fotografije koje dokazuju njezinu prisutnost, ali nikada niko nije uspio dokazati da je ona stvarno i postojala … Zvuči intrigantno?

Pogledajte izbor fotografija koje će sam se poigrati umom, koje čak ni najokorjeliji skeptici ne mogu lako osporiti.

Slijede fotografije tajanstvene smrti Elise Lam, piramida na Mjesecu, morskih čudovišta, neidentifikovanih letećih objekata koji lebde oko amtosfere naše planete … Sve su prave i prilično uznemirujuće.

Još uvijek postoje stvari koje jednostavno ne znamo i ne možemo objasniti.

Izvor: net.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti