Pismo Albanca upućeno Srbima zapalilo Facebook: Je li moguće da je ovo napisao?

Autor je želio da ostane anoniman, predstavio se kao rođeni Albanac koji od malena živi u Beogradu. Zgranut je nekulturom, homofobičnošću i glupošću koju Albanci i Srbi razmjenjuju međusobno, te je stoga poslao pismo koje je objavljeno na Facebook stranici “Charles Cather”.

alba1

Prenosimo vam pismo u cjelosti:

“Zdravo Čarls,

Moje ime je S***, i Albanac sam koji živi u Beogradu, da ponavaljam Albanac, ali pogodite nešto. Neću reći ništa što može da uvredi Vas kao ličnost. Bio sam podstaknut da ti pišem kada sam ugledao video ‘Ljubavno pismo’ na tvom profilu. Bilo me je sramota kada sam video koliko mržnje, homofobičnosti i netrpljeivosti postoji između Srba i Albanaca.

Ja sam rođen i odrastao sam u Beogradu, glavnom gradu naše prelepe Srbije. Podignut sam u veoma liberalnom okruženju, i naučen sam da poštujem razlike i mnoge različite etničke grupe u Srbiji. Nažalost Albanci na Kosovu su odrasli na drugačiji način i jedino što su oni naučili je mržnja prema Srbima.

Ceo život sam okružen raznim narodima. Ne samo Srbima, već i Bosancima, Hrvatima, Česima i Slovacima. Srbija je zemlja raznih narodnosti, možda čak i najviše etnički raznorodna. I sasvim odlično funkcioniše.

Ne mogu da verujem koju količinu mržnje Albanci imaju prema Srbima i Srbiji. Uveren sam da bi Kosovo bilo mnogo popularnije i lepše mesto za posetiti kada bi oni spustili gard malo. I oni mogu da budu interesantni i živopisni jer imaju dugu istoriju.

Imam ideju za vas. Zato što niste toliko u “ljubavi” sa Albancima, predložio bi vam da malo istražujete više i da usmerite vaš “objektiv” na druge etničke grupe u Srbiji. Na taj način niko ne može da vam kaže da ste samo zainteresovani za Srbe i njihove običaje. Na taj način možete pokazati da ste zainteresovani za svaki aspekt života u Srbiji, u kojoj takodje postoje i druge etničke grupe i drugačiji običaji .

Mnogo ljudi koji te prate na Jutjubu kanalu su zainteresovani manje ili više da posete Srbiju. Ali, oni takođe znaju da je ovo etnički raznorodno mesto i ne usuđuju se da pitaju o demokratiji.

Nadam se da nećete zloupotrebiti moj mejl zbog ovoga, i da ćete misliti o realizaciji ideje. Možda nekad odemo i na kafu. Takođe bih bio oduševljen da budem prijatelj sa jednim ambasadorom u Srbiji, kakav si ti.

Pozdrav,

S****”

Izvor: danasnje.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti