PILOTI UGLEDALI NEVJEROVATAN PRIZOR: Misteriozne letjelice zbunile američku vojsku (VIDEO)

Američki vojni piloti primijetili su 2014. i 2015. godine iznad istočne ammeričke obale veliki broj nepoznatih letećih objekata, piše Independent, otkrivajući detalje izvještaja koji su sada objavljeni.

nlo4

Mnogi iskusni piloti posvjedočili su da su tokom letova vidjeli misteriozne objekte kako postižu brzinu i dužinu leta koju je nemoguće postići sa dotada poznatom tehnologijom.

Spomenuti NLO izgledali su poput ogromnih, bijelih tik-tak bombona, a na njima nije bilo vidljivih motora ili izduvnih gasova. Mogli su da izvedu manevre koje piloti nikada ne bi izvodili poput rotiranja u vazduhu, ubrzavanja i zaustavljanja u smrtonosnim brzinama.

Independent dodaje kako je uočavanje NLO postalo toliko često da je američka mornarica odlučila da promijeni metode u izveštavanju o njima kako bi saznala odakle dolaze.

Piloti su prvo NLO uočavali kad su se pojavili na radarskim sistemima, a mislili su da je riječ o dronovima. Međutim, onda su ih, kako se navodi, počeli da susreću uživo.

Tako se jedan pilot umalo zabio u NLO kojeg je opisao kao kuglu koja okružuje kocku. Kako su bili u opasnosti da se zalete u njih, piloti su se žalili misleći da je možda riječ i o tajnom vojnom programu.

Zabilježene su i snimke reakcija pilota prilikom susreta sa nepoznatim objektima:

– Šta je ovo? Vidi kako leti? Ove stvari mogle bi da lete po cijele dane … – govorili su neki od njih. Stručnjaci pak smatraju kako je veća vjerovatnoća da nije riječ o vanzemaljcima, ali nije potpuno odbacila tu teoriju.

Smatraju da je prije riječ o ljudskom faktoru, tačnije nekim pogreškama u sistemima za praćenje i kognitivnom preopterećenju zbog intenzivnih letova.

Izvor: dnevno.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti