PAS PREŠAO 300 kilometara kako bi pronašao ženu koja mu je spasila život!

Ova nevjerovatna priča stiže iz Rusije.

spas3

Pas po imenu Šavi je doživio čudnu sudbinu. Prije nekoliko mjeseci su ga udarila kola i tako povrijeđen je ostavljen da ugine, srećom ta mračna sudbina mu nije bila suđena.

Nina, Ruskinja iz Rostova na Donu, ga je pronašla i spasila od tragične sudbine. Odlučila je da ga da na usvajanje i Šavi je vrlo brzo pronašao hraniteljsku porodicu i topli dom.

Međutim, tamo mu se očigledno nije svidjelo, tačnije, osjetio je potrebu da opet vidi svoju spasiteljku koja mu je podarila novi život, pa je odlučio da pobjegne od kuće i pronađe je. A to nije bio nimalo lak zadatak, pa čak ni za psa koji je preživio pravu golgotu.

Njegova nova kuća bila je u oblasti Voronež, nekih 300 kilometara od Rostova. Pošto, kako se čini, ni za njega ljubav nema granica i nepremostivih prepreka, Šavi je odlučio da krene na put.

Iskopao je rupu ispod ograde u dvorištu svoje hraniteljske porodice, prošao kroz nju i krenuo u avanturu života. Skoro dvije nedjelje posle Šavijevog nestanka, Nina je šetala ulicom kada je osjetila da joj se nešto trlja o nogu. Bio je to, pa ko drugi nego Šavi. Nina je zaplakala, nije vjerovala šta joj se dešava. Kada se sagela, Šavi joj je utonuo u naručje.

spas4

“Mnogi ljudi ne primjećuju da se i psi smiju i plaču. Možda samo neće to da vide”, istakla je Nina.

Ono što je najfascinantnije vezano za ovaj ponovni susret je činjenica da se Nina preselila u veći stan, pet autobuskih stanica od starog.

“Čula sam nevjerovatne priče o psećoj lojalnosti, ali nisam vjerovala da će se to desiti i meni. Čak i sada ne vjerujem da je pas prošao toliko kilometara samo kako bi mene pronašao i što je najvažnije, našao me je i na novoj lokaciji”, u nevjerici je ispričala.

Izvor: telegraf.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti