Paranormalno iskustvo američkog glumca: Pomogao mu duh opatice

Erika Estradu mnogi poznaju po ulogama policajaca u televizijskim serijama 70-ih i 80-ih, a u stvarnom životu od je 2009. godine je zaista postao policajac, tačnije zamjenik šerifa okruga Bedford u Virdžiniji!

Događaj koji je promijenio njegove stavove po pitanju paranormalnog desio se 1995. godine za vrijeme snimanja televizijske serije ‘Američke avanture’ na jugu Francuske.

“Bili smo smješteni u hotelu ‘La Réserve’, veličanstvenoj građevini iz 1880-tih godina i zaista smo uživali u njemu. Narednog dana po dolasku smo htjeli da se zabavimo jahanjem po brdašcima sjeverno od hotela. Imali smo vodiča i ja sam jahao i držao uzde desnom rukom, glumeći kauboja, a on je rekao: ‘Hej, gospodine Estrada, da li biste voljeli da vam dam moj šešir?’ Shvatio sam to kao gest prijateljstva i rekao: ‘Da, zašto da ne budem kao kauboj?’ On ga je skinuo kao da će mi ga dati, a onda ga zavitlao pred konja koji se uplašio. Počeo je da juri, a ja sam pao na kamen i udario leđa. Ustao sam i bio ljut, ali nisam osećao nikakav bol”, priča Erik.

Tek uveče počeo je da trpi jake bolove na desnoj strani, jedva je mogao da diše i pozvao je ljekara, koji je rekao da je vjerovatno u pitanju polomljeno rebro. Do sutradan, kada je trebalo da ode na detaljniji pregled, stavio mu je zavoj preko grudnog koša i dao lijek protiv bolova.

“Smjestio sam se u krevet i kada bih se i najmanje pomjerio, osjećao sam strašan bol. A ujutro me je čekalo snimanje sekvenci na brodiću koji je već bio iznajmljen. U neko doba noći otvorio sam oči i vidio sam ženu koja je stajala pored prozora i gledala napolje. Bila je obučena u bijelo i imala starinsku kapu sa koje se spuštala bijela tkanina. Imala je dugu, crnu kosu. Nije mi bilo jasno – šta se to dešava?! Odjednom sam osjetio oštar bol i izgubio sam dah. Pao sam na krevet i nisam mogao da dišem, a sljedeće čega se sjećam bilo je lice te žene iznad mene – nagela se i posmatrala me s visine. Onda je desnu ruku stavila na moja rebra, a lijevom mi pokrila oči. Samo sam čuo riječi: ‘Ne brini, biće ti dobro! Baš dobro’. U narednom trenutku bilo je jutro, ustao sam i gotovo da nisam osjećao nikakav bol! Na doručku sam ispričao kolegama šta mi se dogodilo i sav njihov komentar je bio ‘A-haaa, Estrada!'”

Kada su se ostali razišli na snimanje, Eriku Estradi prišla je mlada hostesa i rekla da je čula njegovu priču. Pokazala mu je knjigu sa fotografijama opatica manastira ‘St. Augustin’ koji se nalazio u blizini, a među njima je prepoznao ženu koju je prethodne noći video u svojoj hotelskoj sobi!

Djevojka je rekla da je to bila sestra Margarita koja je za vrijeme Drugog svjetskog rata njegovala ranjenike smještene u sadašnjem hotelu i umrla od groznice. Od tada je često viđaju i uglavnom se pojavljuje onima koji su bolesni ili povrijeđeni.

“Za života je pomagala drugima, a ja vjerujem da su ljudi kao ona, i kada umru, u stanju da i dalje čine dobra djela kao duhovi”, zaključio je Estrada.

Izvor: conopljanews.net/pozitivno.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti