Jedna od najvećih LJUBAVNIH tajni ex YU muzike: Kako je nastala pjesma ‘Ne daj se Ines’

Inspiraciju za ovu pjesmu mladom Arsenu Dediću dala je jedna Splićanka, Ines Barezi, koju je sreo u Beogradu, jer se tu bila doselila. Bili su u ljubavnoj romansi i Ines je u umjetničkom smislu uticala na Arsena. Rastali su se, a dio tog zajedničkog života je opisan u ovoj sjajnoj pjesmi. Ines se kasnije preselila u Milano gdje se udala za jednog Italijana.

Arsen Dedić je prije par godina za jedan internet portal otkrio da je Ines danas udovica koja živi u Milanu i nema djece.

Bavila se plastičnim umjetnostima. Nikad me nije niti na trenutak napustila. Napravila mi je jednu brončanu bistu, pet poštara ju je nosilo koliko je to bilo teško. Gotovo svake godine dođe, uzme sobu u hotelu ‘Esplanade’ i provede u Zagrebu tri, četiri dana, da mi bude blizu i da se vidimo“, otkrio je Dedić.

ines2

Kaže da ju je moja pjesma obilježila za cijeli život. Danas me zvao Rade Šerbedžija i pitao me mogu li s njim nastupiti u aprilu jer će, naravno, izvoditi i ‘Ines’. Ona me, dakle, još uvijek ne napušta u emocionalnom smislu, a s njom sam prekinuo prije 51 godinu“, priznao je Arsen tokom tog intervjua.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti