Ovo mnogima smeta, a vrlo lako ih se možete riješiti: Evo kako da se riješite MLIJEČNIH TAČKICA!

Ove sićušne ciste napunjene kreatinom ljudi veoma često mješaju sa bubuljicama.

tackice1

U stvari, ove ciste koje mi zovemo “mliječne tačkice” se nalaze ispod kože, a na površini se manifestuju kao žućkaste izrasline. Često se javljaju kod novorođenčadi, ali i kod odraslih u određenom broju slučajeva. Evo nekoliko savjeta o tome kako da se na prirodan način riješite ovih tačkica. Proći će vremenom, ne brinite, ali možete da ubrzate njihovo nestajanje.

Šta uzrokuje mliječne tačkice?

Postoji nekoliko uzročnika za mliječne tačkice. Najčešće, one nastaju zbog taloženja mrtvih ćelija kože u porama blizu površine kože. Ako se taj talog ne izbaci prirodnim putem, može napraviti male ciste.

Postoji i nešto što se zove “sekundarna mliječna tačkica” koja nastaje kada nešto zapuši put znoju. To se obično dešava kod određenih vrsta oštećenja na koži ili infekcija (laserski tretmani, hemijski pilinzi, herpes), a na njihovo stvaranje utiče i loš način života (manjak sna, pušenje, loša higijena, korištenje kozmetičkih preparata sa uljnom bazom i korištenje steroida).

Prije nego što upotrijebite bilo kakav tretman za uklanjanje ovih tačkica, dobro je naglasiti da one mogu same da nestanu za nekoliko nedjelja ili mjeseci. Ako vam ne smetaju, bolje ih ostavite. Ali ako vam smetaju, postoji nekoliko tretmana koje možete uzeti u obzir.

tackice2

Nemojte da ih istiskate!

Za skidanje ovih tačkica uvijek možete da konsultujete doktora, da to prepustite profesionalcima u nekom od kozmetičkih salona ili da probate neke od prirodnih tretmana.

Prirodni načini za skidanje mliječnih tačkica

Zob, za nju kažu da je veoma zdrava. Pomiješajte je sa vodom, pustite malo da odstoji, a zatim istrljajte lice njom. Ostavite da odstoji na licu kao maska nekoliko minuta i operite lice.
Skuhajte čaj, ali prije nego što ga sipate u šolju, nagnite se iznad šerpe sa čajem, stavite peškir preko glave i oparite lice. To će otvoriti pore i pustiti kožu da diše.

Med, žene koriste vijekovima kao masku za lice. Samo istrljajte područje koje je zahvaćeno ovim tačkicama, pustite da odstoji (može i da prenoći), a zatim operite lice.

Sok od paradajza – stavite na lice i pustite da djeluje jedno 20 minuta.

Ricinusovo ulje, vam može pomoći u kombinaciji sa maslinovim uljem. Pomješajte po jednu kašičicu oba ulja i istrljajte područje sa mliječnim tačkicama.

Limun, takođe utrljajte na područje sa tačkicama, ostavite desetak minuta da odstoji, a zatim isperite.

Izvor: zanimljivovesti.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti