Za suhu i oštećenu kosu – tretman maslinovim uljem

Tokom zimskog perioda, naša kosa je izloženija unutrašnjem toplom vazduhu. Samim tim, ona postaje suha i oštećena te je potrebno da joj vratite sjaj i zdrav izgled.

Evo jednostavnog rješenja. Ovaj tretman će vašoj kosi vratiti sjaj, prirodnu vlažnost i zdrav izgled. Maslinovo ulje hrani, obnavlja i poboljšava jačinu i elastičnost kose.

SASTOJCI

U zavisnosti od dužine i gustine kose, sljedeće mjere su dovoljne za jedan do dva tretmana:

120 ml maslinovog ulja
5 kapi eteričnog ulja tamjana
jedna plastična kesa koja može stati na glavu

Sipajte maslinovo ulje u teglu sa poklopcem, a zatim dodajte eterično ulje. Stavite poklopac na teglu i dobro je protresite kako bi se ulja sjedinila. Nakon toga, potrebno je da teglu ostavite na hladnom i mračnom mjestu 24 sata. Ponovo protresite prije upotrebe.

Isperite kosu toplom vodom. Među dlanovima ugrijete oko 15 ml dobijene smjese. Vrhovima prstiju utrljajte ulje u vlasište, kružnim pokretima. Postupak ponavljajte dok cijelo vlasište ne izmasirate. Ostatak ulja nanesite na vrhove.

Na glavu stavite plastičnu kesu (tako da sva kosa bude ispod nje) i pričvrstite gumicom ili šnalom. Nakon pola sata kosu isperite toplom vodom i šamponirajte kao i obično.

Integralni članak pročitajte na: http://www.24sata.info

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti